Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İlk Çeyrekte İkinci El Piyasalarda Hareketlilik Yaşanacak

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 2013’ün ilk çeyreğinde ikinci el piyasalarda hareketlilik yaşanacağını belirterek, en çok talebin İstanbul Anadolu Yakası’nda Ataşehir ve Çekmeköy, Avrupa Yakası’nda ise Bahçeşehir ve Esenyurt’ta olacağını söyledi.

yapi.com.tr
İlk Çeyrekte İkinci El Piyasalarda Hareketlilik Yaşanacak

Hakan Erilkun, 2012'nin sektörü etkileyecek nitelikte birçok yasal düzenlemenin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu anımsattı. Erilkun, yapılan yasal düzenlemelerin olumlu etkilerinin 2013 yılında da gerek inşaat, gerekse emlak sektörüne hızla yansıyacağını belirtti. Ekonomide yaşanan gelişmelerin, diğer sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de önemli rol oynadığını ve buna bağlı olarak büyüme hızının, 2013 yılında yüzde 4 civarında olacağını ifade etti.

KDV oranının yükselmesi satış sıkıntısı yaratacak

Erilkun; öte yandan, birinci el konutlarda KDV oranının metrekare sınırına bakılmaksızın yüzde 18’e çıkarılmasının, birinci el piyasasında yaşanacak olan canlılığın önüne konan en büyük engel olduğunu söyledi. Erilkun, 100 bin TL’lik bir daire için daha önce yüzde 1 olan KDV oranının, yeni düzenlemeyle tüketiciye 17 bin TL’lik ek maliyet yansıtıldığını hatırlatarak, düzenlemenin, en çok talep gören 1+1 ve 2+1 daireler için satış sıkıntısı yaratacağını bildirdi. Erilkun bu nedenle, 2013’ün ilk çeyreğinde ikinci el piyasalarında hareketlilik yaşanacağını vurguladı. Hakan Erilkun, düzenlenecek yeni kampanyalarla KDV sorununun bertaraf edilebileceğini ve böylece birinci el konut satışlarında da canlanma olabileceğini belirtti. 2013 yılı genelinde yüzde 12 oranında büyüme olacağını ifade eden Hakan Erilkun; en çok talebin yaşanacağı bölgeler olarak İstanbul Anadolu Yakası için Ataşehir ve Çekmeköy ile Avrupa Yakası için Bahçeşehir ve Esenyurt'u gösterdi

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-ceyrekte-ikinci-el-piyasalarda-hareketlilik-yasanacak_103760.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!