Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İlk Vagon Rayda Bekliyor

50 milyon lira harcanarak tamamlanacak hafif raylı sistem projesi kapsamındaki çalışmalar hızlandırıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''1,5 yıl önce başladığımız hafif raylı sistem çalışmalarımızda sona yaklaştık'' dedi.

NTV
İlk Vagon Rayda Bekliyor

50 milyon lira harcanarak tamamlanacak hafif raylı sistem projesi kapsamındaki çalışmalar hızlandırıldı.        

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''1,5 yıl önce başladığımız hafif raylı sistem çalışmalarımızda sona yaklaştık'' dedi.        

Şehir içi trafikte büyük rahatlama sağlaması beklenen hafif raylı sistem projesiyle Gazianteplilerin ''tramvaylı ulaşım'' ile tanışacağını ve tramvayın ilk vagonunun raya indirildiğini kaydeden Güzelbey, sistemle ilk aşamada 60 bin kişi taşımayı hedeflediklerini belirtti.        

Güzelbey, projenin birinci etabının 10 kilometre uzunlukta olduğunu kaydederek, şunları anlattı:        

''Sistem 16 vagonla toplu taşımacılık hizmeti verecek. İlk vagonumuz geldi ve raya indirdik. Bundan sonra her ay 2 vagon gelecek. Vagonların uzunluğu 45 metre. 15 vagonla toplu taşımacılık yapılacak. Sistemdeki her vagon toplam 216 yolcu taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Burç Kavşağı'ndan hareket edecek tramvayımız, 42,5 dakika sonra turunu tamamlayacak ve yeniden Burç Kavşağı'nda olacak. 10 kilometre uzunluktaki güzergahta, 45 metre uzunluğundaki peronlardan oluşan 13 durak olacak. Proje 50 milyon lira harcanarak tamamlanacak. Hizmete alınacak güzergah Valilik, Kamil Ocak Stadı, Gaziantep Garı, Emniyet Müdürlüğü gibi kurum ve tesislerin bulunduğu kentin cazibe merkezi olan bir bölgede bulunuyor.''        

Güzelbey, projenin 10 kilometrelik güzergahı kapsayan birinci aşamasını haziran ayında hizmete sokmayı planladıklarını bildirdi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-vagon-rayda-bekliyor-_77937.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!