Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Kıyağı Meclis'e Giriyor

Türkiye’nin en önemli doğal su kaynaklarından olan Tuzla’daki Ömerli Su Havzası mevkiindeki 70 bin metrekarelik arazisine, aksi yönde yönetmelikler olmasına rağmen, özel okula yapmak isteyen Terakki Vakfı, bir çok resmi itiraza rağmen bu ‘hakkı’ elde etti.

Bir Gün Gazetesi
İmar Kıyağı Meclis'e Giriyor

Türkiye’nin en önemli doğal su kaynaklarından olan Tuzla’daki Ömerli Su Havzası mevkiindeki 70 bin metrekarelik arazisine, aksi yönde yönetmelikler olmasına rağmen, özel okula yapmak isteyen Terakki Vakfı, bir çok resmi itiraza rağmen bu ‘hakkı’ elde etti. Daha önce Akfırat Belediyesi’nin bölge için düzenlediği planları İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin ‘kamu yararına aykırı bularak’ iptal etmesiyle ‘plansız’ kalan bölgede, ilçe belediyesinin yeni plan oluşturulması beklenmeden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) güdümüyle Terakki Vakfı lehine plan tadilatı yapıldı.

‘Hükümsüz’ planın arkasından dolanıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 16 Eylül 2009 tarihli ve 287 sayılı İmar Komisyon Raporları’nda görüş veren İBB’ye bağlı kurum ve kuruluşlardan; İSKİ, atık su ve yağmursuyu hatlarının bölgeden geçtiğini ve Ömerli Barajı Havzası’nın gerekli paylar ve yeşil alanlar bırakılarak korunması gerektiğini söylerken, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü arazide en fazla iki kat çıkılabileceğini belirtti. Ancak imar teklifinde bu şerhlerin arkasından dolanmanın da yolu bulundu.

İBB Meclisi’nden itirazlara rağmen onay alan plan tadilatında, zemin açısından ‘en fazla 2 kat yapılabilir’ maddesi en fazla 4.5 metre olabilecek kat yüksekliğini 6.5 metreye çıkarılarak aşıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve İSKİ’de ‘kamu yararı olduğu’ iddiasıyla teklife onay vermeye ‘razı’ oldu. 2 tane CHP’li meclis üyesi’nin ‘Göl manzaralı özel okul izni vermenin ne gibi bir kamu yararı var? Ayrıca bu usulsüz izinlere sebep olabilir mi?’ ifadeleriyle itiraz ettiği plan değişikliği, İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçti.

İçişleri Bakanı cevap verecek

Konuyla ilgili bugün CHP İstanbul Milletvekilli Mehmet Sevigen’in TBMM’de İçişleri Bakanı’nın cevaplaması için soru önergesi verecek. BirGün’e konuşan Sevigen, şunları söyledi:

“1/ 1000’lik ilçe planı olmadan, plan tadilatında ‘1/5000’lik plana göre uygulanacaktır’ ifadesinin bulunması, plan hiyerarşisine ters ve hukuksuzdur. Ayrıca İstanbul’un içme suyunun büyük bir kısmını sağlayan Ömerli Barajı’nı bu kadar zora sokmak, kamu yararıyla nasıl yanyana koyulabiliyor, bunları cevabını isteyeceğim. Bir devlet okulu bile değil, bir özel okulun kurulacak olmasında ise bir kamu yararı göremiyorum. Bunların cevaplanmasını isteyeceğim.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-kiyagi-meclise-giriyor_75328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!