Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmar Planı 11 Yıl Sonra İptal Edildi

Bursa, Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 yıl sonra mahkeme tarafından iptal edildi.

yapi.com.tr
İmar Planı 11 Yıl Sonra İptal Edildi

Amerikan Cargill firması Gemiç köyünde mısır işleme tesisi kurmak için 2009 yılında harekete geçti. Şirket 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu’nun geçici 4. maddesinden yararlanmak amacıyla Bursa Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurmuştu. Bu başvuru sonucunda 16 Mart 2009 tarihinde “tarım dışı arazi kullanım izni” verilmişti. Tesisin küçük ölçekli imar planını da Bursa İl Genel Mecliisi onayladı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi avukatları planın iptali istemiyle dava açtı. Avukatlar alanın İznik Gölü Çevre Düzeni planına göre uzun mesafeli koruma alanında kaldığına da dikkat çekti.

Bu süreçte fabrika kuruldu ve çalışmaya başladı. Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada 11 yıl sonra karar çıktı. Mahkeme kararında süreç anlatılarak küçük ölçekli imar planının iptaline 13 Kasım 2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Yıkılması gerekiyor
Bursa Barosu’ndan iptale ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1/1000 ölçekli uygulama imar planının iptaliyle Cargill’e verilen yapı ruhsatları da dayanaksız hale geldi. Düzenleyici işlem niteliğindeki imar planının iptal edilmesi durumunda, dayanağı ortadan kalkan ‘yapı ruhsatı’nın da iptal edilmesi ve ruhsatsız konuma düşen yapının yıkılması gerekiyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-plani-11-yil-sonra-iptal-edildi_177152.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!