Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

IMF: "Küresel Kriz Sona Ermedi"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Avrupa'nın büyük ekonomilerinden olumlu işaretler gelmesine karşın küresel ekonomik krizin sona ermediğini söyledi. Strauss-Kahn, ABD'nin Pittsburgh kentinde 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek G20 Zirvesi öncesinde Almanya'nın haftalık "Der Spiegel Dergisi"nde yayımlanan

CNN Türk
IMF: "Küresel Kriz Sona Ermedi"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Avrupa'nın büyük ekonomilerinden olumlu işaretler gelmesine karşın küresel ekonomik krizin sona ermediğini söyledi. Strauss-Kahn, ABD'nin Pittsburgh kentinde 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek G20 Zirvesi öncesinde Almanya'nın haftalık "Der Spiegel Dergisi"nde yayımlanan röportajında, mali sektörün düzenlenmesi konusunda daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Birçok insanın, sadece sıradan kişilerin değil, üst düzey siyasetçilerin kafasında dahi "mali krizin halihazırda geride kaldığı" düşüncesinin yer aldığını ifade eden Strauss-Kahn, bu tarz düşünmenin tehlikeli olduğunu vurguladı. Strauss-Kahn, son çeyrekte Almanya ve Fransa'daki olumlu büyüme verilerine karşın küresel ekonomik krizin devam etmekte olduğu görüşünü dile getirdi.

İkinci çeyrekte Avrupa'nın iki ağır topunun ılımlı bir büyümeye kaydığına işaret eden Strauss-Kahn, buna karşın, en az bir yıl daha işsizliğin artmaya devam edeceğini belirtti.

Mali sektördeki ödeme sistemlerinin gözden geçirilmesine ve bankalar için sıkı sermaye düzenlemeleri yapılmasına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Strauss-Kahn, Pittsburgh Zirvesi'nin uluslararası ekonomiye yeni ivme kazandırmasını umut ettiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imf-kuresel-kriz-sona-ermedi_72316.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!