Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnceleme Gezisinde İş Kazası

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, esnafın şikayetlerini yerinde görmek için dün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin kepçelerle çalışma yaptığı Hacıbayram’a inceleme gezisi yaptı; bir kepçenin söktüğü kiriş, insanlarla dolu kahvehanenin çatısına düştü.

yapi.com.tr
İnceleme Gezisinde İş Kazası

Aralarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan'ın da olduğu Oda yöneticileri, Hacıbayram Camii önündeki çalışmalara arkeologların katılıp katılmadığını sordu. Bu sırada, yerinden sökülen yaklaşık iki metre yüksekliğinde bir kiriş, alanın bitişiğinde bulunan Başkent Kıraathanesi’nin üstüne düştü. Kaza sonrasında Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve kahvehanedekiler arasında tartışma yaşandı.

"İnsan hayatı hiçe sayılıyor"

Olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, alanda insan hayatının hiçe sayan bir çalışma yürütüldüğünü savundu:

“Roma dönemi arkeolojik alanını görüyorsunuz, onun devamında da arkeolojik kalıntılar var. Her inşaat sahasında bir tabela olur; ama burada bir tek tabela yok, ne yapıldığı belli değil. Burada vatandaşlar olmasına rağmen, insan hayatı hiçe sayılarak bir çalışma yürütülüyor; proje çalışması bile yapılmadan iş yapılıyor. 1985’ten beri devam eden bir proje süreci var, ama hiçbir proje yok. Şu an burada yapılanlar hukuksuz. Hacıbayram’da, Ulus’ta yapılacak çalışma, ciddi bir planlama süreci ile olur. Endişe verici bir süreci izliyoruz”.

"Zorbalık"

Süreci zorbalık olarak değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise yetkililerin hiçbir önlem almamasını eleştirdi.

“Büyükşehir Belediyesi hukuksuzca ve zorbalıkla işlerini yapmaya devam ediyor. Dikmen’de insanlar evinin içindeyken yıkmaya çalışıyor; İskitler’de insanların hepsini bir sözleşme imzalamaya zorluyor, kitapçılar çarşısında tehdit altında esnafa taahhütname imzalatmaya çalışıyor. Bugün burada gördüğümüz de zorbalığın tanığıdır. İnsanlar hala kahvelerine geliyorsa, oturuyorsa, burası şantiye alanı değildir. Şantiye alnında sadece işçiler olur. Dükkanlar çalışıyor ve hayat devam ediyorken yıkım yapılamaz".

Bir şantiye alanının nasıl olması gerektiğinin belirli tanımları olduğunu vurgulayan, süreci başlatan ve sökümleri yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Candan, arkeolojik alan olan bölge için gerekli önlemlerin alınmamasını da eleştirdi:

"Bunun altında bir tarihi miras yatıyor. Bu mirasın üzerinde, herhangi bir denetim ekibi, arkeologlar, müze müdürlüğü olmadan ne idiğü belirsiz bir inşaat işi başlatamazsınız".

http://www.yapi.com.tr/haberler/inceleme-gezisinde-is-kazasi_104907.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!