Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnegöl, DOSTUM ile Alternatif Turizmde Açılım Yapacak

Proje kapsamında 80 bin metrekarelik alanda hangar, kafeterya, atv ve motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, balıkçılık alanı ve otopark inşa edilecek.

yapı.com.tr
İnegöl, DOSTUM ile Alternatif Turizmde Açılım Yapacak

Sanayi ve tarım kenti olmasının yanı sıra turizmde de söz sahibi olmayı hedefl eyen İnegöl, doğa sporlarıyla alternatif turizm alanında açılıma hazırlanıyor. Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre, kısa adı DOSTUM olan Yeniceköy Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projesinin başvurusunu Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) verdiklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, spor ve turizm faaliyetleriyle anılan bir kent olmayı hedefl ediklerini kaydetti.


İnegöl’ün bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda tarım ve turizm ilçesi olduğuna da vurgu yapan Aktaş, “İnegöl’ün bu aktifl iğine ve hareketliliğine turizm sektöründe eklemek arzusundayız. Spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri uygulamaya geçiriyoruz. Bunların en önemlilerinden biri de Yeniceköy Mahallesi ‘nde BEBKA desteği ile yapacağımız DOSTUM projesidir. İnegöl termal turizmde; Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı, doğa turizminde; Oylat Mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası, kültür turizminde; Kent Müzesi, sanayi turizminde de Mobilya Müzesi ile önemli değerlere sahip" dedi.


Yeniceköy’de tarım dışı ekonomiyi doğa sporları turizmiyle canlandırmak istediklerini vurgulayan Aktaş, “Kurulan Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu bulabilecekler” diye konuştu. 80 bin metrekarelik alanda hangar, kafeterya, atv ve motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, balıkçılık alanı ve otopark olmak üzere kurulacak olan merkezin tek katlı inşa edileceğini ifade eden Aktaş, merkezde irtibat bürosu, güvenlik birimi, mescid, misafir salonu, derslik, konaklama odalarının da bulunacağını kaydetti.

Projenin yaklaşık maliyetini 900 bin lira olarak açıklayan Aktaş, “Bu rakamın 400 bin liralık kısmını BEBKA’nın sağlayacağı hibeyle karşılayacağız. Geriye kalan kısmı ise belediyenin bütçesiyle sonuçlandırılacak. Pek çok gizli cenneti içerisinde barındıran Bursa ve İnegöl, yurdumuzda doğa sporlarının başkenti olabilecek bir doğaya sahiptir. Gerek büyük kentlere olan yakınlığı, gerekse dağcılıktan, yamaç paraşütüne, kanyoningden mağaracılığa sahip olduğu yürüyüş parkurları ile her türden doğa sporu meraklılarına ev sahipliği yapabilmektedir” açıklamasını yaptı.

İlçe 'Oylat Kaplıcaları' ile tanınıyor

İnegöl turizminin temel taşını Oylat Kaplıcaları oluşturuyor. İnegöl’e 27 kilometre uzaklıkta olan kaplıca Uludağ’ın kar suları ve civardaki kaynaklardan besleniyor. İlçe turizminin diğer önemli parçası da yine Oylat kaplıcalarının 2 kilometre altında bulunan Oylat Mağarası. Bu mağara 665 metre uzunluğu ile Türkiye’nin 3. büyük mağarası. Mağarada bol miktarda sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları bulunuyor. İlçe halkının gönüllü katılımıyla sağlanan obje bağışları ve yerel yönetimin katkıları ile Türkiye’de bir ilçede açılan ilk kent müzesi de İnegöl’de bulunuyor. Kent Müzesi de Domaniç, Söğüt, Yenişehir ve İznik eksenli kültür turlarında yerini almaya hazırlanıyor.

'Fevziye Kanyonu' turizme açılacak

Mobilya, köfte ve tarımın İnegöl’ün önemli markaları olduğunu belirten Aktaş, “Oylat Kaplıcası’nın yanı sıra İnegöl’de turizme açılabilecek daha pek çok alan bulunuyor. Bu dönem ilçemizi sanayisi ve ekonomisiyle olduğu kadar, turizm değerleriyle de ön plana çıkarmak istiyoruz. Oylat Mağarası’nın gün yüzüne çıkartılmasının ardından çalışmalar Fevziye Konyonu’na yönlendirildi. İnegöl’deki Fevziye Kanyonu’nun doğa turizmine kazandırılması için gerekli başvurular hazırlandı”dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/inegol-dostum-ile-alternatif-turizmde-acilim-yapacak_133322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!