Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İngiltere Mortgage Piyasasında Dev Birleşme

İngiltere'nin büyük bankalarından Lloyds TSB, zor duruma düşen İngiltere'nin en büyük mortgage kuruluşu olan Halifax'ı 12 milyar sterline satın aldı. İki bankanın tutsat ve mevduat faaliyetlerinin birleştirilmesi anlamına gelen bu adımın sonucunda ortaya, ülkenin tutsat ve bankacılık alanındaki faaliyetlerinin üçte birini elinde tutan dev bir

CNN Türk
İngiltere Mortgage Piyasasında Dev Birleşme

İngiltere'nin büyük bankalarından Lloyds TSB, zor duruma düşen İngiltere'nin en büyük mortgage kuruluşu olan Halifax'ı 12 milyar sterline satın aldı. İki bankanın tutsat ve mevduat faaliyetlerinin birleştirilmesi anlamına gelen bu adımın sonucunda ortaya, ülkenin tutsat ve bankacılık alanındaki faaliyetlerinin üçte birini elinde tutan dev bir yapının ortaya çıktığı bildirildi.

Satış kararının, iki firmanın yönetim kurullarının dün saatler boyunca yaptığı toplantının ardından alındığı, resmi açıklamanın daha sonra yapılacağı, anlaşmanın Halifax'ı elinde tutan HBOS'un hisselerine 232 peni değer biçilerek yapıldığı kaydedildi.

HBOS'un hisselerindeki değer kaybının, atılan bu adımın ardından durmasının beklendiğine işaret eden ekonomistler, böylece bankanın geleceğiyle ilgili belirsizliğin de ortadan kaldırılabileceğini belirtti.

Tutsat marketinin yüzde 20'sini elinde tutan Halifax ile yüzde 8'ini elinde tutan Lloyds;un birleşmesi, İngiliz basınının manşetlerine de yansıdı. Gazeteler, bankacılık piyasasını büyük bir korkunun sardığına dikkati çeken manşetler attı. İngiliz basını, bu birleşmenin ortaya dev bir yapı çıkardığını ancak, bu arada iki bankanın personelinin birleşmeden işsiz kalarak yara alabileceğini yazdı.

Times ortaya çıkartılan "süperbankanın" İngiltere;deki evlerin yüzde 40'ının mortgage borcu sözleşmelerini elinde tutacağına işaret ederken, İngiliz basını bu anlaşmaya, piyasada korkunun hakim olmasından korkan Başbakan Gordon Brown'ın bizzat aracılık ettiğini yazdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ingiltere-mortgage-piyasasinda-dev-birlesme_63778.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!