Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İngiltere’de Mortgage Onayları Beklentileri Aştı

İngiltere’de mortgaga onayları net kredi miktarının 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşması ile yükseldi.

yapı.com.tr
İngiltere’de Mortgage Onayları Beklentileri Aştı

İngiltere'de mortgage onayları Temmuz ayında ekonomistlerinin beklentisinin üzerinde bir artış gösterdi ve net emlak kredisi gayrimenkul piyasasının güçlendiği sinyali vererek yedi yıl içerisinde en yüksek seviyeye geldi. Bloomberght'nin haberine göre, İngiltere Merkez Bankası’nın Salı günü Londra’da yaptığı açıklamaya göre, ev kredisi onayları 2014 yılı Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine gelerek 68,764 puana geldi. Bloomberg araştırma anketine katılan ekonomistlerin tahminlerini 68,100 puan olarak açıklamışlardı. Net mortgage kredisi miktarı, 2008 yılı Temmuz ayından beri en fazla artışı göstererek 2.7 milyar sterline (4.1 milyar dolar) ulaştı.


Ayrıca emlak piyasasındaki büyüme ile ilgili diğer raporlara ek olarak maaşların yükseldiği ve İngilizlerin borçlanma maliyetinde rekor seviyelerdeki düşüşten faydalandığı ifade ediliyor. Vali Mark Carney finansal istikrar için potansiyel riskler içermesine karşı daha riskli bir mortgage borçlanmasını sınırlamasının hedeflendiği önlemleri devam ettirdiklerini ifade etti.

Sterlin dünden bu yana yatay seyretti ve Londra saati ile 9.33’te 1.5319 dolardan işlem gördü. Bir diğer rapor ise İngiltere satın alma yöneticileri endeksi imalat büyümesinin beklenmedik bir şekilde yavaşladığını gösteriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ingilterede-mortgage-onaylari-beklentileri-asti_133781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!