Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İnovatif Düşünce Türkiye için Bir Şart"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, rekabet gücünü tesis etmenin, dış ticareti dengelemenin, hayatın her alanında birikmiş yapısal sorunların çözüm yolunun, değişimi kabul etmekten geçtiğini belirterek, ''Bu heyecan verici süreçte hedefe inanıp gönül verenlerin kazandığı, vermeyenlerin kaybettiği, vasat olanın değil, sıra

yapi.com.tr / AA
"İnovatif Düşünce Türkiye için Bir Şart"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, rekabet gücünü tesis etmenin, dış ticareti dengelemenin, hayatın her alanında birikmiş yapısal sorunların çözüm yolunun, değişimi kabul etmekten geçtiğini belirterek, ''Bu heyecan verici süreçte hedefe inanıp gönül verenlerin kazandığı, vermeyenlerin kaybettiği, vasat olanın değil, sıra dışı olanın, farklı olanın ödüllendirildiğini gösterebilirsek her şey hızla değişir'' dedi.
    
Büyükekşi, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmasında, inovatif düşüncenin Türkiye için şart olduğunu kaydederek, bunu kaçınılmaz bir mecburiyet olarak gördüklerini ifade etti. ''İnovasyon konusunda yaratmaya çalıştıkları farkındalığın toplumsal bir yaşama biçimine nasıl dönüştürüleceği'' sorusuna yanıt aradıklarını dile getiren Büyükekşi, şöyle devam etti:

"İnovasyon, bizim insanımızın genlerinde var"
    
''Bu soruya en açık cevabımız şudur; Bu süreci iyi yönetebilirsek hedefe çabuk ulaşırız. Bunun yolu da inovasyon meselesini kültürel değerler sistemimizin bir parçası haline getirmekten geçiyor. Okulda, işte, gündelik hayatta yenilik yapmaya çalışanları, icat çıkartanları öyle desteklemeliyiz ki, desteklemekle kalmayıp öyle baş tacı etmeliyiz ki herkes 'ben nasıl bir yenilik yapar da hem kazanırım hem de onurlandırılırım' diye düşünmeli.
İnovasyon bizim insanımızın genlerinde var. Bunu açığa çıkartmak, bunun önünü açmak, buna maddi manevi destek vermek gerekiyor. Rekabet gücümüzü tesis etmenin, dış ticaretimizi dengelemenin, hayatımızın her alanında birikmiş yapısal sorunların çözüm yolu değişimi kabul etmekten geçiyor. Aslında her şey gerçek bir yenilenme davasına gönül vermekten geçiyor. Bu heyecan verici süreçte hedefe inanıp gönül verenlerin kazandığı, vermeyenlerin kaybettiği, vasat olanın değil, sıra dışı olanın, farklı olanın ödüllendirildiğini gösterebilirsek her şey hızla değişir.''
    
Büyükekşi, 2023 yılı için konulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine değinirken, ''Hedefimize kilitlendik. Bu hedefi kuşkusuz tutturacağız. Azmimiz ve irademiz buna yetecek. Ancak bu rakamı besleyecek kaynakların başında inovatif olabilmeyi ve her daim inovatif kalabilmeyi becerebilmek geliyor. Bu anlamda bugün ve yarın burada yapılan tüm konuşmalardan ilham alacağız. Aldığımız ilham bizi motive edecek. Dileğimiz odur ki konferansımız yalnızca gök kubbede hoş bir seda olarak kalmasın, aynı zamanda gündelik hayatta güçlü bir karşılık bulsun'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum inovasyon
http://www.yapi.com.tr/haberler/inovatif-dusunce-turkiye-icin-bir-sart_89975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!