Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat, 3. Çeyrekte Ekonomik Büyümenin Anahtarı Olacak

Eylül ayı ile birlikte 4 aydır inşaat sektörünün yükseliş trendini koruduğuna işaret eden THBB’nin “Hazır Beton Endeksi” 2020 Eylül Ayı Raporu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesinde itici güç olduğunu ortaya koydu.

yapi.com.tr
İnşaat, 3. Çeyrekte Ekonomik Büyümenin Anahtarı Olacak

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2020 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. Eylül ayı ile birlikte 4 aydır inşaat sektörü yükseliş trendini koruyor. Konut kredi faizindeki yükselme ile birlikte konuta olan talep görece azaldı. Devam eden inşaatlar ise hızlandı. Bu gelişmelerle birlikte beklenti düzeyi eşik değerin üzerinde kalmaya devam etti. Faaliyetteki yükselişle birlikte Güven Endeksi’nin de artarak eşik değere yaklaşmış olması umut verici olarak değerlendiriliyor.

İnşaat sektöründe geçen yıla kıyasla olumlu bir tablo söz konusu
Hazır Beton Endeksi Eylül Ayı Raporu’ndaki bütün endekslerde ve dolayısıyla inşaat sektöründe geçen yıla kıyasla olumlu bir tablo söz konusu. Endeksler içerisinde en büyük artışın Güven Endeksi’nde gerçekleştiği görülüyor. Faaliyet Endeksi’ndeki yükseliş ile birlikte geçen yıla kıyasla tablo olumlu. Önümüzdeki döneme ilişkin beklenti hâlen yüksek.

“İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir”
Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Eylül ayı ile birlikte 4 aydır inşaatta yaşanan gelişme yalnızca sektör için değil Türkiye ekonomisinin geneli açısından önem arz etmektedir. Temmuz ayında ilk kez konut kredisi kullananların sayısı 100 bin kişiye ulaşarak rekor kırmıştı. Buna bağlı olarak temmuzda 229 bin konut satışı gerçekleşirken ağustosta 170 bin, eylülde 136 bin olmuştur. Yılın ilk dokuz ayındaki konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 34, aynı dönemdeki ipotekli konut satışları yüzde 170 artmıştır.” dedi.

Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde yani 3. çeyrekte ekonominin toparlanmasına imkân tanıyan makro konjonktür ile birlikte inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesinde halen itici güç olduğuna dikkat çeken Yavuz Işık, “TÜİK tarafından 3. Çeyrek büyüme rakamları kasım sonunda açıklandığında inşaat sektörünün büyümede diğer sektörlerin açık ara önünde gittiği görülecektir. İnşaat sektörü barındırdığı potansiyeli, 200’den fazla alt sektörü ve 2 milyona yakın kişiye istihdam sağlayan ekosistemi ile her zaman olduğu gibi Türkiye ekonomisinin lokomotifidir.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-3-ceyrekte-ekonomik-buyumenin-anahtari-olacak_182303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!