Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Firmaları Bayram Sonrası Yüzde 10 Zamma Hazırlanıyor

Konut kredisi faizlerindeki düşüşle canlanmaya başlayan gayrimenkul sektöründe zam sinyali verildi. Birçok firma Ramazan Bayramı'ndan sonra konut fiyatlarında yaklaşık yüzde 10 artış yapmayı planlıyor.

Referans Gazetesi
İnşaat Firmaları Bayram Sonrası Yüzde 10 Zamma Hazırlanıyor

Konut kredisi faizlerindeki düşüşle canlanmaya başlayan gayrimenkul sektöründe zam sinyali verildi. Birçok firma Ramazan Bayramı'ndan sonra konut fiyatlarında yaklaşık yüzde 10 artış yapmayı planlıyor.

Konut sektöründe ertelenen satın alma kararlarının hayata geçmeye başladığını kaydeden Beşyıldız Yuvataş Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, "Faiz indirimleriyle birlikte kış boyunca sattığımız konutların toplamını bir ayda sattık. Ramazan Bayramı sonrasında yüzde 10'a yakın zam yapacağız" açıklamasını yaparken Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya da 2009'un son çeyreğinde yüzde 5, 2010'da ise yüzde 15'e yakın seviyede fiyat artışına gideceklerini belirtti. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ise gelen talebe bağlı olarak bayramdan sonra yüzde 10'luk bir zam yapmayı planladıklarını söyledi.
    
2010 toparlanma yılı olacak

Beşyıldız Yuvataş Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, "Kriz nedeniyle herkes maliyetlerine yakın bedellerle satış yaptı. Şimdi ise zararına daire satışlarının telafisi başlayacak" diye konuştu.

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya da "1.5 yıl boyunca düşük fiyatlı politikalar ve uygun ödeme koşulları izledik. 2010'u toparlanma yılı ilan ettik. Yeni yılda yeni projelere imza atacağız" dedi.

Faiz indirimlerine rağmen müşterilerinin kriz endişesini yenemediklerini vurgulayan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek ise faizlerin 10 yıllık kredilerde de yüzde 1'in altına inmesini beklediklerini söyledi. "Bu sayede talep patlaması yaşanabilir" diyen Şimşek, 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10'luk bir fiyat artışı planladıklarını kaydetti.
    
Düşük fiyatlandırmalar yaptık

Faiz indirimlerinin, bankalarda bulunan mevduat hesaplarının gayrimenkule dönüşmesine yardımcı olduğunu ifade eden Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, özellikle ekim ve kasım aylarının gayrimenkul açısından verimli geçmesini beklediklerini söyledi. Haziran ve temmuz aylarına oranla ağustos ayı ortalarından itibaren satışlarda artış olduğunu söyleyen Topkapı İnşaat CEO'su İnanç Kabadayı, ekim ayında daire fiyatlarına yüzde 10 zam yapacaklarını söyleyerek, 2010 yılında da artışa gidebileceklerini anlattı. Oyak İnşaat Genel Müdürü Oğuz Demirkılıç ise son 2 haftadır krediye başvuranların sayısında önemli bir artış yaşandığını belirten Demirkılıç, "Ramazan döneminden sonra konut piyasasında daha ciddi hareketlilikler bekliyoruz. Beklentimiz faizlerin biraz daha inebileceği yönünde" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-firmalari-bayram-sonrasi-yuzde-10-zamma-hazirlaniyor_72149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!