Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum' Kitabı Çıktı

AB’ye uyum çalışmalarında yeni bir döneme girilmesinin beklendiği şu günlerde, uyum sürecinde sanayicilere önemli bir kaynak olacak 'İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum' kitabı yayınlandı. Türkiye’de AB’ye uyum sürecine yönelik olarak; 'Politikalar, Rekabet, Binalarda Enerji Verimliliği ve Çevre' başlıklarında hazırlanan ilk ayrıntılı çalışma

yapi.com.tr
'İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum' Kitabı Çıktı

AB’ye uyum çalışmalarında yeni bir döneme girilmesinin beklendiği şu günlerde, uyum sürecinde sanayicilere önemli bir kaynak olacak 'İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum' kitabı yayınlandı. Türkiye’de AB’ye uyum sürecine yönelik olarak; 'Politikalar, Rekabet, Binalarda Enerji Verimliliği ve Çevre' başlıklarında hazırlanan ilk ayrıntılı çalışma olan kitap, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlandı.

'İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum' kitabı; İMSAD liderliğinde yürütülen EUbuild Projesi’nin en önemli çıktılarından biri. Kitap,  2008 yılında proje kapsamında iki gün süreyle düzenlenen 'EUbuild Projesi Uluslararası Açılış Konferansı ve Çalıştayları' sonrasında elde edilen çıktıların geliştirilmesiyle kapsamlı hale getirilerek basıldı. Kitapta; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Hilmi Güler’in enerji verimliliği konusuna yönelik açıklamalarının yanısıra Avrupa Komisyonu İşletmeler ve Sanayi Bölümü Başkan Yardımcısı Tapani Mikkeli’nin de güncel değerlendirmelerine yer verildi. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan kitaba 17 yerli, 10 yabancı yetkili isim ve uzman makaleleriyle, görüşleriyle destek verdi.

'İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum' kitabı Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda EUbuild Proje Koordinatörü Gonca Ongan şu açıklamayı yaptı:

“Globalleşme çağında AB projelerinin insani ve alternatif boyutunu sosyal politikalar, büyüme ve gelişme boyutu ise entegrasyon ve ticaret politikaları ile sağlanır.  Uygulanması amaçlanan standartlar da bu sürecin önemli bir parçasını oluşturur. AB üyesi ülkelerde uygulanan standartların bizim gibi geçiş sürecindeki ülkelere adaptasyonu oldukça karmaşık ve sancılı olmaktadır.  İnşaat malzemeleri sektörüne yönelik olarak ilk defa bir Türk kuruluşu tarafından yürütülen farkındalık yaratma esasına dayalı EUbuild Projesi, hem AB üyesi olan Bulgaristan ve Romanya’ya liderlik ederek oradaki hedef kitleyi hem de ülkemizdeki ilgili kitleyi uygulanan ve/veya uygulanacak mevzuatlar konusunda bilinçlendirmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda bir dizi farklı eğitim, çalıştay, toplantı, birebir görüşme gerçekleştirdik. Ancak somut verileri de ortaya koymak ve süreklilik sağlama amacımız doğrultusunda; sektörümüze kaynak olmasını hedeflediğimiz  “İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye Uyum” adlı kitabı yayınlandık. Politikalar, Rekabet, Binalarda Enerji Verimliliği ve Çevre olmak üzere dört ana başlık altında konularında uzman yerli ve yabancı uzmanların görüşlerini bir araya getirdik. Bu kitap AB mevzuatının benimsenmesi konusunda hem proje ortaklarımıza hem iştirakçi kuruluşlarımıza hem de sektörümüze önemli katkılar sağlayacaktır.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-malzemeleri-sektorunde-abye-uyum-kitabi-cikti_68000.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!