Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Sektörü de Referandumu Bekliyor

Türkiye’de ekonomi ve borsanın Kıbrıs’taki gelişmeleri izlediği gibi inşaat sektörünün de 24 Nisan’da Kıbrıs’ta yapılacak referandumu beklediği bel

Zaman



b>Türkiye’de ekonomi ve borsanın Kıbrıs’taki gelişmeleri izlediği gibi inşaat sektörünün de 24 Nisan’da Kıbrıs’ta yapılacak referandumu beklediği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Mehmet Çakır, inşaat piyasasının diğer sektörler gibi 24 Nisan’da Kıbrıs’ta yapılacak referanduma endekslendiğini belirtti. Bütün yatırıcımlar gibi inşaatçıların da 24 Nisan’daki kararı beklediğini dile getiren Çakır, “Bir taraf evet, diğer taraf hayır mı yoksa her iki taraf da evet veya hayır mı diyecek? Herkes sonucu bekliyor ve ona göre kendine yön çizecek. Müteahhitler, 24 Nisan’dan sonra kara bir tabloyla karşılaşılabilir düşüncesinde.” dedi. Beklemenin yanında ekonominin iyiye gitmesi noktasında geride kalmama düşüncesi de bulunduğunu ve insanların buna hazırlıklı olmaya çalıştığını aktaran Çakır, geride kalmamak için hummalı bir çalışma içinde olanlar bulunduğunu ve buna bağlı olarak daire satışlarında ve taleplerinde artma ihtimaliyle insanların ikilemde kaldığını vurguladı. Belediyeden alınan imar şartlarının bunun göstergesi olduğunu aktaran Çakır, “Kişiler imar şartlarını alıyor. Arsalarının konumunu izliyor ve projelerini hazırlıyor ancak henüz ruhsat alıp inşaat noktasına getirmiyor. Bahar ayları ve yazın ilk aylarında bu iş daha iyiye gidecek gibi görünüyor.” diye konuştu.

Kıbrıs’ta olumlu gelişmeler olmasıyla birlikte Uşak’ta şehiriçinde 50 blok apartmanın yapımına hemen başlanacağını aktaran Çakır, bunların şu an itibariyle bekleme noktasında olduğunu söyledi. Organize sanayi bölgelerinde bu rakamın daha da artacağına inandıklarını belirten Çakır, inşaat sektörünün beklemede olduğunu, bu hareketliliği geçen yıl görmediklerini ifade ederek, geçen yıl hiç yeni bina yapılmadığını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektoru-de-referandumu-bekliyor_11090.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!