Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İnşaat Sektörü İş Kazalarında İlk Sıralarda Yer Alıyor"

Çatı Sanayici ve iş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Beşiktaş'ın yapımı devam eden Vodafone Arena Stadı'nda yaşanan çatı kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

yapı.com.tr
"İnşaat Sektörü İş Kazalarında İlk Sıralarda Yer Alıyor"

Beşiktaş Vodafone Arena’da meydana gelen kazanın, yapılan ön değerlendirmeye göre vincin mekanik aksamının (vom) kırılması nedeniyle meydana geldiğini ifade eden Yavuz, "Dolayısıyla bu kazaya tedbirsizlik veya insan hatasından kaynaklandı demek doğru olmaz" dedi.

Türkiye'nin iş kazaları konusunda iyi bir karneye sahip olmadığını ifade eden Yavuz, "İnşaat sektörü de bu kazalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle tehlikeli iş kollarında güvenlik kurallarının eksiksiz olarak uygulanması hem kazaların, hem de kazalara bağlı olarak ölüm ve yaralanma olaylarının önlenmesini sağlar. Bu kazayı işçiler hafif yaralarla atlatmışlar, her zaman bu kadar şanslı olamayabiliriz" diye konuştu.

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ‘yüksekten düşme’ olaylarının yer aldığını belirten Yavuz, şunları dile getirdi: "Malzeme düşmesi ve malzeme sıçraması ise çok yaşanan diğer kazalar. Bu kazalarının sık görülmesinin temel sebepleri arasında, eğitimsizlik, ihmal, iş yerlerinde güvenlik önlemlerinin alınmaması ve işverenin bu tür önlemleri maliyet olarak görmesi gibi nedenler sıralanabilir. Standart bir iskele, uygun bir emniyet kemeri, kenar korumaları ya da en basitinden bir ağ gerilmesi bile düşmeleri önemli bir oranda engelleyebilir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin meslek içine yayılması ve bu konudaki bilinç düzeyinin, sektörde yer alan herkesi kapsayacak biçimde yükseltilmesi gerekiyor. İş kazalarının yüzde 98’i insan hatasından kaynaklanıyor. Çatıcılık da, tehlikeli iş kolları arasında yer alıyor. Bu nedenle ÇATIDER olarak konuyla ilgili hem ustalara hem de işverenlere yönelik eğitimler veriyoruz."


Konuyla ilgili Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklama ise şöyle;
"Vodafone Arena inşaat sürecinde çatı montajında kullanılan iskelelerden birisinin çökmesi nedeniyle, görevli işçilerimizden İsmail Kaya ve İbrahim Soner Dündar, hafif şekilde yaralanmıştır. Acilen Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan işçilerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. İşçilerimizin çekilen MR sonuçlarına göre; birisinin kolunda kırık, diğerinin ise kalçasında kırık olduğu belirlenmiştir. Kulübümüz, işçilerimizin sağlığı ve tedavi süreçlerinin her aşamasında yanlarında olacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektoru-is-kazalarinda-ilk-siralarda-yer-aliyor_132999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!