Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Orman'dan "Vodafone Arena" Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, mühürlendiği ve çalışmaların durduğu iddia edilen Vodafone Arena Stadı için açıklamalarda bulundu.

yapi.com.tr
Orman'dan "Vodafone Arena" Açıklaması

Lig TV'de Şansal Büyüka'nın sorularını cevaplayan Fikret Orman, gündemdeki "Vodafone Arena mühürlendi" iddialarına yanıt verdi:

"Türkiye'de yapılan 28 stat var, bizim stadımız bu 28 stadın toplamından daha çok konuşuluyor. Yok stadın altından tarihi eser çıktı, yok zeminden sular çıkıyor filan bir sürü yalanla uğraşıyoruz.

Bir sıkıntı var, yok diyemem. Sıkıntı Eski Açık tarafında, Kadir (Topbaş) abiyle buluup konuşmamız gerekiyor. Ona da yanlış bilgiler aktarılıyor. O günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasa biz bu stadı yapamazdık. Onun çok katkısı oldu Kadir Topbaş da bize çok destek verdi.

Bizim, çatıdaki yağmur suyunu aşağıya akıtabilmemiz için, bize verilen 34 kotunun üstüne çıkmamız gerekiyor. Bu kadar geniş bir alanda gözün 40-50 cm farkı algılaması mümkün değil. Bunu anlatmamız lazım. Kadir Topbaş ile yakın bir zamanda toplantı yapacağız, çözeriz diye ümit ediyorum."

Stat maliyeti 100 milyon dolar olacak

"Stadın şu ana kadarki maliyeti 200 milyon TL. Biz burayı, KDV'ler dahil toplamda 100 milyon Dolar civarında pir paraya bitirmeyi hedefliyoruz."

Stat ne zaman açılacak?

Stadın açılış tarihini 20 Eylül olarak planladıklarını anlatan Orman,"Yeni sezonda ilk 2 iç saha maçımızı deplasmanda oynayıp, ligin 2. yarısında oynayacağımız 2 deplasman maçımızı da iç sahada oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu'na dilekçe vereceğiz" dedi.

Açılışa dörtlü turnuva planı

Vodafone Arena'nın açılışı için dörtlü turnuva yapmayı düşündüklerini söyleyen Orman, "Bu turnuvaya Barcelona, Bayern Münih ve Chelsea'yi çağırmak istiyoruz ancak stadın açılışı yaz dönemine denk gelmediği için pek mümkün görünmüyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormandan-vodafone-arena-aciklamasi_131423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!