Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kat Bahçeli Ofis Projesi VIA...

''İnşaat Sektörünü İleriye Taşımak, Geliştirmek Konusunda Gayretlerimiz Olacak''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaat sektörünü ileriye taşımak, geliştirmek konusunda gayretlerinin olacağını belirterek, hem alt yapıda, hem üst yapıda Türkiye'yi ileriye taşımanın hedefleri olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''İnşaat Sektörünü İleriye Taşımak, Geliştirmek Konusunda Gayretlerimiz Olacak''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaat sektörünü ileriye taşımak, geliştirmek konusunda gayretlerinin olacağını belirterek, hem alt yapıda, hem üst yapıda Türkiye'yi ileriye taşımanın hedefleri olduğunu bildirdi.

Bayraktar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Heyeti'ni kabulünde yaptığı konuşmada, ihraç ürünlerinde kaliteyi, çevre bilincini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında sektörün işlerini kolaylaştırmaya yönelik hususların önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin hızlı bir şekilde geliştiğini, kalkındığını ifade eden Bayraktar, inşaat malzemeleri konusunda dünya ülkeleri arasında başa gelmek için güreştiğini bildirdi. Bayraktar, ''İnşaat malzemeleri konusunda bakanlığımda hem çevreye uyumlu, hem de sektörü düzenleyici değişen dünya şartlarında, çok ciddi düzenlemeler yapması lazım. Bu konuda ne gerekiyorsa sizlerden alacağımız öneriler doğrultusunda bu çalışmaları yapacağız'' dedi.

Bayraktar, devlet sektörünün en temel görevinin yatırım iklimini ve ortamını iyileştirmek, denetim yapmak olduğunun altını çizerek, inşaat sektörünü ileriye taşımak, geliştirmek konusunda gayretlerinin olacağını söyledi. Bayraktar, ''Hem alt yapıda, hem üst yapıda Türkiye'yi ileriye taşımak hedefimiz. En iyi hangi işi biliyorsan o doğrultuda gelişmeyi sağlamak lazım. Sadece inşaat malzemesi değil, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerini de destekleyeceğiz'' dedi.

Bakan Bayraktar, şehirleri geliştirmenin, depreme dayanıksız, kaçak yapıları Türkiye'nin şehirlerinden söküp atmanın görevleri olduğunu söyledi.

''Türkiye'nin büyümesinin yeni dönemde mutlaka ihracatla olmasını arzu ediyoruz''

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, çevre yatırımlarının desteklenmesinin, sanayicilerin ve ihracatçıların önünün açılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Büyükekşi, ''Bizim çevreye uyumlu üretim yapmamız da gerek ihracatçımız açısından, gerekse mallarımızın tercih edilmesi açısından son derece önemli. Türkiye'nin büyümesinin yeni dönemde mutlaka ihracatla olmasını arzu ediyoruz. Çünkü ihracat büyümenin motoru. Gelişmiş ülkeler büyümelerini ihracatla gerçekleştirdi. Çünkü ihracat hem üretimde hem istihdamda büyük katkı sağlıyor'' diye konuştu.

İnşaat malzemeleri sektöründe hem ihracat yapan, hem de iç piyasaya satış yapan firmaların olduğunu ifade eden Büyükekşi, ''Bu konuda her zaman işbirliği içinde olmak bizim açımızdan son derece önemli'' dedi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorunu-ileriye-tasimak-gelistirmek-konusunda-gayretlerimiz-olacak_88496.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!