Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatın Geleceği Parlak

2015 yılına kadar yaklaşık 7 milyon konuta ihtayaç duyulacağı belirtilen Türkiye'de mortgage piyasasının 150 milyar dolarlık hacme, bunun milli gelire oranının da yüzde 35'e ulaşması bekleniyor.

Yeni Şafak Gazetesi
İnşaatın Geleceği Parlak

ürkiye'nin büyümesinde son yıllarda lokomotif rolü üstlenen konut sektörü, gelecek dönemlerde de ekonominin itici gücü olmaya devam edecek. Türkiye'de mortgage piyasanın 150 milyar dolarlık hacme, bunun milli gelire oranının da yüzde 35'e ulaşması bekleniyor. Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile Dünya Gazetesi'nin düzenlediği Konut Finansmanı Konferansı'nda konuşan IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat, Türkiye'de 20 milyar dolara ulaşan konut piyasasının mülk fonları ve alternatif yatırım araçları konusunda büyük potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Mavaddat, "Türkiye'nin son 3 yıldır gösterdiği yüksek performans çok dikkat çekiyor. Türkiye'de 2015 yılına kadar 7 milyon konuta ihtiyaç olacak" dedi.

500 milyar dolarlık pazar

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, Türkiye'de 16 milyon konutun yarısının zaman içinde yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, "İstanbul'da da 3 milyon konutun yüzde 60'ının yenilenmesi gerekiyor. Bunların yapılmasıyla birlikte 500 milyar dolarlık hacimli piyasa canlanacaktır" dedi.

Faiz oranı inerse konut talebi artar


SPK Başkanı Turan Erol, Türkiye'de bankaların konut kredisi faizlerini düşük tutma- sının, gayrimenkullere olan ilgiyi artıracağını ifade etti. SPK Başkanı Erol, gayrimenkul fonlarının artmasının ise sektörün gelişmesine önemli katkı sunacağını söyledi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatin-gelecegi-parlak_57788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!