Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatlara TOKİ'den Kredi Geliyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yarım kalmış konut inşaatlarının tamamlanmasını sağlamak üzere, kooperatiflere yeni kredi açmaya hazırlanıyor. T

Radikal



b>Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yarım kalmış konut inşaatlarının tamamlanmasını sağlamak üzere, kooperatiflere yeni kredi açmaya hazırlanıyor.

TOKİ'nin hazırladığı yarım kalmış konut kredilerine kredi açılmasına ilişkin tebliğ, görüş alınmak üzere Maliye Bakanlığı ve DPT Müsteşarlığı'na gönderildi. Hükümetin 'konut atağı' programı kapsamında öncelikli olarak belirlenen 18 ilde inşaat seviyesi en az yüzde 65, Marmara depreminden etkilenen illerde yüzde 75, birinci derecede kalkınmada öncelikli illerde yüzde 80, diğer illerde de yüzde 85 seviyesinde olan konutlara tamamlama kredisi verilecek.

Altyapıya da destek
Konut inşaatlarında her bir puanlık ilerleme için kullandırılan kredi, geçen yıla göre yüzde 100 artırılarak 150 milyon liradan 300 milyon liraya yükseltildi. Konutlar için ayrıca 1 milyar liraya kadar altyapı kredisi açılacak. Buna göre, inşaat seviyesi yüzde 65 olan bir konut için, en fazla 10 milyar 500 milyon liraya kadar tamamlama, 1 milyar liraya kadar da altyapı olmak üzere, toplam 11.5 milyar lira kredi kullandırılabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatlara-tokiden-kredi-geliyor_4552.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!