Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“İnsan için Mimarlık”

Ünlü İskandinav mimarlık pratiği Henning Larsen’in ortaklarından Louis Becker, “İklimler ve Kültürler Arasında” başlıklı konuşmasında, farklı coğrafyada gerçekleştirilen projelerde sürdürülebilir yaklaşımları katılımcılarla paylaştı.

yapi.com.tr
“İnsan için Mimarlık”

Dünya mühendislik yazılım liderlerinden Bentley tarafından Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilen “BIM’in Önemi – Disiplinlerarası Bilgi Paylaşımı Konferansı”na konuşmacı olarak katılan Louis Becker, farklı coğrafyalarda yapılan projeleri kültürel bağlam ve yerellik üzerinden tartışmaya açtı.

Konuşmasını “İnsanlar için mekânlar yarattığımızı unutmamalıyız” diyerek açan Becker, kendisinin ve meslektaşlarının zaman zaman bunu unuttuklarını söyledi ve yaşayan mekânlar yaratmanın önemini vurguladı. İskandinav ülkelerinde gün ışığının çok önemli olduğunu belirten Becker, gün ışığı kullanımının mimari bir vurgu olduğunu söyledi. Henning Larsen Architects’in kurumsal yapısını dinleyicilere aktaran Becker, araştırmaya dayalı bir çalışma yöntemlerinin olduğunu ve bir departmanın tamamen sürdürülebilirlik çalışmalarına ayrıldığını ifade etti.

Danimarka’da hükümetle iş yapmak için BIM kullanılması gerektiğini söyleyen Becker, farklı fonksiyonlar içeren projeleri katılımcılarla paylaştı. Eğitim yapılarından önemli deneyimler kazandıklarını ifade eden Becker, sürekli öğrenen ve değişen mekânlar yaratmanın önemine dikkat çekti.

Becker, iklimsel zorlukları göz önünde bulundurarak geliştirilen projelerin yapıldıkları alanlarda nasıl birer nirengi haline geldiğini proje aşamaları üzerinden aktardı ve projelerin her aşamasında sürdürülebilirliği düşünmenin önemini vurguladı.

  • “İnsan için Mimarlık”
  • “İnsan için Mimarlık”
  • “İnsan için Mimarlık”
  • “İnsan için Mimarlık”
  • “İnsan için Mimarlık”

Çok işlevli yapılarda işlevlerin belirlenmesinde BIM’in hayati önem taşıdığını belirten Becker, coğrafyaların farklı iklimsel ve kültürel yapılarının o alanların sihri olduğunu ve bunu başarıyla ortaya koyan projelerin orada yaşayanlar için simgeselleştiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Proje Görselleri Kaynak: www.henninglarsen.com

http://www.yapi.com.tr/haberler/insan-icin-mimarlik-_112744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!