Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Interface, Healthy Seas Örgütüne Katıldı

Interface karo halı, deniz atıklarını geri dönüşümle halıdan kıyafete, farklı tekstil ürünlerine dönüştürmek amacıyla kurulan Healthy Seas programına dahil oldu.

yapi.com.tr
Interface, Healthy Seas Örgütüne Katıldı

Denizlerin geleceği için oldukça önemli bir program olan Healty Seas farklı sektörleri bir araya getiriyor.Dünyada karo halının mucidi, pazar lideri ve çevre alanında öncülükleriyle tanınan Interface, hızla büyüyen bir çevre sorunu olan deniz atıkları için kurulmuş yeni bir girişim olan “Healthy Seas-Atıktan Kıyafete Yolculuk” programına katıldığını duyurdu. İplik imalatçısı Aquafil, koruma grubu ECNC Land&Sea Group ve Hollandalı imalatçı Star Stock tarafından kurulan bu küresel girişime “Mission Zero” sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olarak, ilk katılan karo halı markası Interface oldu.

Okyanuslarda 640.000 ton atık balıkçı ağı var!

Deniz atıkları, uzun yıllardır çevre için önemli bir sorun teşkil ediyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) hazırladığı raporlara göre, okyanuslarda yaklaşık olarak 640.000 ton atık balıkçı ağı var ve bunlar tüm deniz atıklarının onda birini oluşturuyor. Bu balıkçı ağları yüzyıllarca daha okyanuslarda kalıp, balıkları, yunusları, deniz kaplumbağalarını ve deniz kuşlarını yakalayarak deniz hayatına zarar vermeye devam edebilir (çevreciler buna hayali avlanma demektedir). Healthy Seas girişimi şirketleri, sivil toplum örgütlerini, dalgıçları, balıkçıları ve diğer paydaşları bir araya getirerek bu balıkçı ağlarını geri kazanmayı hedefliyor. Healthy Seas, balıkçı ağlarının halı, mayo, yüksek teknoloji kıyafetler ve spor kıyafetleri gibi tekstil ürünlerinde kullanılacak ECONYL ® ipliğine geri dönüşümünü yaparak büyük bir çözüm sunuyor.

Atıklar hammaddeye dönüşüyor

Interface’in Healthy Seas programına katılımı üzerine Interface Başkan Yardımcısı ve Kıdemli İnovasyon Müdürü Nigel Stansfield “Healthy Seas büyüyen bir çevre sorunu olan deniz atıklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için çalışıyor. Interface de bu girişimin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyor. Biz bir sektörden atıkları alıp, başka bir sektörde kullanmayı güçlü bir şekilde savunuyoruz. Aslında bunu da kendi şirketimizde yaptığımız işin, yani atıkları alıp yeni ürünler için değerli ham maddelere dönüştürmenin doğal bir uzantısı olarak görüyoruz. Tekstil endüstrisi ve daha da önemlisi çevrenin iyiliği için bir şey yapmaktan dolayı da gurur duyuyoruz.” dedi.

Yoksul topluluklara ekonomik fayda

Interface’in üzerinde çalıştığı diğer atıktan ürüne dönüştürme girişimleri arasında atık karo halıların ReEntry™ 2.0 işlemiyle yeni halılara geri dönüşümü de bulunuyor. Londra Zooloji Derneği ile birlikte geliştirdiği atık balıkçı ağlarının tedarik zincirine katılması da bir başka proje. Yenilikçi bir proje olan Net-Works, kıyılarda yaşayan yoksul topluluklara sosyal ve ekonomik fayda sağlarken yeni Interface karo halılar için de geri dönüştürülmüş malzeme sağlıyor.

Healthy Seas girişimi Avrupa’da bir dizi pilot proje olarak başlayacak. Çalışmalar hâlihazırda 20 tondan fazla balıkçı ağının toplandığı Kuzey Denizi’nde yürütülmeye başlandı. Bir sonraki aşamada Adriyatik Denizi (İtalya, Slovenya ve Hırvatistan) ve Akdeniz’den (İspanya) ağların geri kazanımı ve geri dönüşümü yapılacak. Ayrıca balıkçıların ağlarını denizde bırakmasını azaltmak ve kullanılan ağların sorunsuz bir şekilde eritilmesi için de bir eğitim programı planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/interface-healthy-seas-orgutune-katildi-_114520.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!