Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Irak'ta Her Alanda Yapılacak Çok İş Var, Türk Firmaları Bu İşlere Davetlidir''

Enerjiden sorumlu Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, Irak'ta her alanda çok iş olduğunu ve bu işlere Türk şirketlerinin de davetli olduğunu söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Irak'ta Her Alanda Yapılacak Çok İş Var, Türk Firmaları Bu İşlere Davetlidir''

Enerjiden sorumlu Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, Irak'ta her alanda çok iş olduğunu ve bu işlere Türk şirketlerinin de davetli olduğunu söyledi.

Kerbela'da Çalık Enerji'nin yapımına başladığı El Hayrat Elektrik Santrali'nin temel atma törenine katılan Şehristani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alt yapı, konut, hastane, enerji ve birçok alanda yapılacak çok sayıda iş bulunduğunu belirterek, bu işlerin ihale usulüyle yapıldığını hatırlattı. Şehristani, ''Türk şirketleri, yapılacak işlerde teknik ve fiyat yönünden en iyi teklifi verirlerse ihale kendilerine verilir. Avrupalı, Asyalı, Güney Koreli ve Çinli çok güçlü şirketler var. Yani güçlü rekabet ortamı var'' dedi.

Irak'ta iş yapan Türk şirketlerinin durumu ve iş becerisinin sorulması üzerine Çalık Enerji'yi örnek veren Şehristani, şirketin Kerbela'daki El Hayrat Elektrik Santrali projesini hayata geçirme konusundaki performansının çok iyi olduğunu, işi programın ilerisinde yapmaya devam ettiğini ve zamanından önce teslim etmeyi taahhüt ettiğini kaydetti. Şehristani, Çalık Enerji'nin aldığı işte başarılı olacağını beklediklerini ve diğer Türk firmalarının da aynı azim ve çalışkanlıkta olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Bu arada, ''Ülke genelinde 12 sahada petrol ve gaz aramalarını öngören 4. ihaleye Türk şirketlerinin katılma şansları nedir?' sorusu üzerine Şehristani, ''Yeni açılacak ihaleye TPAO'nun doğrudan katılma hakkı var. Diğer Türk şirketleri de kendilerinde aradığımız özellik ve şartlar varsa ihaleye katılabilirler'' diye konuştu.

Irak'ta petrol gelirlerinin paylaşımı konusunda gelinen son durumun hatırlatılması üzerine Şehristani, petrol gelirlerinin paylaşımı için kanun tasarısı üzerinde mecliste çalışmaların sürdüğünü, tasarının meclisten geçmesi halinde bütçede bölgelere ayrılan payın hemen dağıtılacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/irakta-her-alanda-yapilacak-cok-is-var-turk-firmalari-bu-islere-davetlidir_87261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!