Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Dünyasından 'Yatırımlara Devam' Mesajı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş dünyası temsilcileri, yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

yapi.com.tr/AA
İş Dünyasından 'Yatırımlara Devam' Mesajı

Darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilemesini beklemediklerini ifade eden iş adamları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) aldığı önlemlerden memnuniyetini de dile getirdi.

Şimdi hukuk zamanı

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin de olduğu iş dünyasını temsil eden 12 kuruluş darbe girişimine karşı yayımladıkları ortak bildiride “Şimdi sağduyu ve hukuk zamanı. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak’ın okuduğu bildiride “Ülkemizdeki iş dünyasının temsilcileri olarak, demokrasimizin derinleşmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetimle mümkün olduğunun bilinci ile demokrasi dışı güçlerin müdahalelerinin en başta ekonomimize büyük zarar vereceğini, tüm birikimlerimizi heba edeceğini biliyoruz” denildi.

Buradaki toplantıda soruları yanıtlayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İlk gün yurtdışındaki yatırımcılarda çok olumsuz algılamalar oldu. Bazı alıcılar bizi aradı ne oluyor diye. Türkiye’ye gelecek alıcılar açısından sıkıntılar yaşayabiliriz. Ama normale döndüğümüzde bunlar da geçecektir” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’nin bir türbülanstan geçtiğini vurgulayarak “Şimdi Türkiye’ye gelme zamanı. İspanya ve Almanya’ya gideceğiz, Türkiye’de bir problem olmadığını anlatacağız” dedi.

Dünyaya anlatılacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da ülke bazında 126 iş konseylerinin bulunduğunu anlatarak, “Tüm iş konseyi başkanlarına görev vererek, Türkiye’de neler yaşandığını, yaşananları faaliyet gösterdikleri ülkelerde anlatmaları izah etmelerini istedik” şeklinde konuştu. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, fellik fellik dünyayı gezeceklerini ve neler yaşandığını anlatacaklarını bildirerek, yurttaşların da planladıkları harcamaları ertelememesi gerektiğini aktardı. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo ise cumartesi günü tüm AVM ve satış noktalarının açık kalması için büyük çaba harcadıklarını ve pazar günü AVM’lerde dolulukların yüzde 85 civarında olduğunu anlattı.

Demokr atik standartlar yükseltilmeli

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe girişimine karşı, siyasi partiler ve toplum kesimlerinin hep bir arada ortak duruş sergilediğini belirterek. “Bu ortak duruş çok değerli. Sergilenen bu tutum demokratik standartların daha da yükseltilmesi ve hukukun üstünlüğünün perçinlenmesi için devam etmeli” açıklamasını yaptı. TÜSİAD yaptığı yazılı açıklamada “Demokratik düzenin tüm kurumlarının ve denetleyici ve düzenleyici özerk kurumların güçlendirilmesi, ekonomik dayanıklılığın daha da ileri bir seviyeye taşınmasında önemli rol oynayacaktır. Gayet iyi biliyoruz ki, çeşitli olumsuzluklara rağmen Türkiye yatırım için bir cazibe merkezi olma potansiyelini koruyor, bu potansiyeli güçlendirmek için gerekli reformlar belli ve bu reformların süratle hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz” denildi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir:

Dün bile yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etti

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli'nin dünden beri yaptığı konuşmalar ile Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Borsa İstanbul gibi ekonomi alanındaki önemli kurumların aldığı tedbirlerin iş adamlarını çok rahatlattığını söyledi.

İş dünyası olarak, alınan tedbirler nedeniyle ilgililere teşekkür ettiklerini belirten Özdemir, "Aslında dünkü toplantılarda alınan kararlar çok olumluydu. Hepimizin endişe ile beklediği 'acaba ne olur?' sorusunun cevabı dün verildi. Bu sayede piyasalar, 15 Temmuz Cuma gününe yakın bir rakamdan açıldı. Küçük bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün de gün içerisinde toparlanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Özdemir, Türkiye ekonomisinden hiçbir zaman tereddüt etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dün bile yatırımlarımız nedir, ne oluyor, onun değerlendirmesini yaptık. Ülkenin birlik ve beraberliğinden hiçbir endişemiz olmadı. Ancak bu olay çok büyük üzüntü verdi. Darbe girişimine karşı büyük birlik gösterilmesi bizi haksız çıkarmadı. İnanın, dün bile yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etti. Hiç durmadık"

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan:

İş dünyası güvenli bir ortamda devam ediyor

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da piyasaların haftaya olumlu başladığını ifade ederek, "Hafta sonu, kötü film izler gibi geçti. Ancak şu anda her şey yerli yerinde, bankalarımız sağlam, TCMB gerekli kararları aldı. İş dünyası güvenli bir ortamda devam ediyor. Ekonomik anlamda herhangi olumsuz etki olacağını düşünmüyorum, beklemiyorum, hissetmiyorum." dedi.

Özilhan, "İş dünyası olarak işimizin başındayız. Yatırımlara devam ediyoruz. Cumartesi de durmadık, çalıştık. Türkiye, çok çalışarak birlik ve beraberlik içinde sıkıntıları atlatacak." diye konuştu.

Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu:

Yatırımlarımıza devam edeceğiz

Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise darbe girişimi sonrası demokrasinin güçlendiğini ve ülkenin tek vücut olduğunu, darbenin püskürtülerek tüm dünyaya Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunun gösterildiğini kaydetti.

Kadooğlu, "İş dünyası olarak, azimle ve hızlı bir şekilde ülkenin geleceğine inançla yatırıma devam etmeliyiz ve devam edeceğiz. Bütün üyelerimizin bu yöndeki pozitif yaklaşımını görmekten mutluyuz." görüşünü dile getirdi.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar:

Büyük dalgalanmalar olmadı

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da yaşananların şaşkınlığı içerisinde olduklarını ifade ederek, sürecin bir an önce normale dönmesi için elden gelen ne varsa yapılması gerektiğini söyledi.

Kibar, olayların duyulmasından sonra yurt dışından iş birliği içinde oldukları çok sayıda firma yetkilisinin kendilerini aradığını belirterek, "Onlarla ilgili bir sıkıntı olmayacağını söyledik. Biz işlerimize devam etmeye çalışıyoruz. Ama endişelenmeden de olmuyor. Olan biteni anlamaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak dengelerimiz çok iyiye gidiyordu ve büyük dalgalanmalar olmadı. Hafta sonu bir şok yaşadık. İnşallah bir an evvel şokun artçıları olmadan atlatırız." şeklinde konuştu.

İSO Meclis Başkanı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay

İSO Meclis Başkanı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay yaptığı yazılı açıklamada, seçilmiş yönetime karşı yapılan darbe girişimini, "millete ve demokrasiye karşı yapılmış ve asla kabul edilemez" olarak niteledi.

Okyay, "Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir. Ülkeye büyük acılar veren, her anlamda telafi edilemez kayıplara yol açan darbeler, tarih sayfalarında yerini almıştır. 95 yılda elde ettiğimiz kazanımları bir kez daha akamete uğratmaya tahammülümüz yoktur. Demokrasinin, Türkiye'nin seçilmiş hükümetinin ve milli iradenin yanındayız. Bu akıl tutulmasının bir an evvel bitmesini ve sorumluların adaletin önüne çıkartılmasını diliyoruz. Gün, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

YASED: Yabancı Yatırımlar Etkilenmeyecek

ETİKETLER: yatırım
http://www.yapi.com.tr/haberler/is-dunyasindan-yatirimlara-devam-mesaji_146635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!