Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İshak Paşa Sarayı Anadolu’nun 7. Harikası Seçildi

Osmanlı İmparatorluğu’nun Lale Devrindeki son büyük anıt yapısı olan İshak Paşa Sarayı, ‘Anadolu’nun 7. harikası’ yarışmasında 7. seçildi. 1

Zaman
İshak Paşa Sarayı Anadolu’nun 7. Harikası Seçildi

b>Osmanlı İmparatorluğu’nun Lale Devrindeki son büyük anıt yapısı olan İshak Paşa Sarayı, ‘Anadolu’nun 7. harikası’ yarışmasında 7. seçildi.

18. yüzyılın Osmanlı mimarisinin en belirgin ve seçkin örneklerinden olduğu kadar, sanat tarihi yönünden de büyük değere sahip olan Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde bulunan İshak Paşa Sarayı, Anadolu’daki tarihi güzellikleri dünyaya tanıtmak amacıyla internette düzenlenen “Anadolu’nun 7 harikası’ yarışmasında 7. seçildi. İnternet üzerinde oluşturulan www.7woa.com adresinde Anadolu’nun 7 harikasının belirlenmesi için 25 önemli tarihi eser arasında oylama yapıldı. 7 dilde tanıtımların yer aldığı sitede, 500 binin üzerinde oy kullanıldı. Oylama sonucunda İshak Paşa Sarayı almış olduğu 6.46’lık oy oranı ve 35088 adte oy ile 7. harika seçildi.

Diğer eserler ise sırası ile şöyle; Mardin Şehir Dokusu, Nemrut Dağı Anıt Mezarları, Hasankeyf Şehir Dokusu, Ani Kenti, Zeugma Antik Kenti, Sümela Manastırı olarak sıralandı. Sitede tanıtım bilgeleri artırılarak, Anadolu’nun zenginliklerini uluslararası alanında tanıtılması da hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ishak-pasa-sarayi-anadolunun-7-harikasi-secildi_22816.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!