Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Isı ve Su Yalıtımında Etkin CE Denetimleri Seminerleri Türkiye’ye Yayılıyor

CE İşareti’nin önemine, işaretleme sürecine ve performans değerlerine dikkat çekmek isteyen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve BİTÜDER (Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği), Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sektörel hedef kitleye 'Su ve Isı Yalıtım Malzemelerinde CE İşaretleme Süreci ve Performans Değerleri' konulu seminerler düzenleyerek

yapi.com.tr
Isı ve Su Yalıtımında Etkin CE Denetimleri Seminerleri Türkiye’ye Yayılıyor

CE İşareti’nin önemine, işaretleme sürecine ve performans değerlerine dikkat çekmek isteyen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve BİTÜDER (Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği), Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sektörel hedef kitleye 'Su ve Isı Yalıtım Malzemelerinde CE İşaretleme Süreci ve Performans Değerleri' konulu seminerler düzenleyerek haksız rekabetin önüne geçmeye çalışıyor.

Bu seminerlerin ilki 2 Şubat 2011 tarihinde, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İl Müdürlükleri’nde çalışan ve piyasa denetiminden sorumlu personellere yönelik planlanan bu seminerde, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve Trabzon olmak üzere 7 ilin ilgili personelleri bir araya geldi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Kasım Kayıhan tarafından açılış konuşması yapılan organizasyona, Bakanlık ve İl Müdürlüğü çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nde verilen seminerden sonra teorik eğitimi pratiğe dönüştüren XPS Derneği ve BİTÜDER, dernek üyelerinden Dow Bina Çözümleri ve Eryap’ın fabrikalarında uygulamalı olarak su ve ısı yalıtım malzemeleri konusunda CE Denetimleri ile ilgili eğitimleri pekiştirdi. 17 Şubat’ta Eryap’ın Silivri fabrikasında, 24 Şubat’ta ise Dow Bina Çözümleri’nin Gebze Dilovası fabrikasında gerçekleştirilen ziyaretlerde, özellikle CE Belgeli üretim yapan üreticilerin laboratuvar ortamında yapılması gereken çalışmalar detaylı olarak incelendi.

Haksız rekabeti önlemenin yanında ülkemizde değişen yapı mevzuatları ve kalite standartları konularında sektör paydaşlarını bilinçlendirerek sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirmek amacıyla da güç birliği yapan dernekler, 31 Mart 2011 tarihinde İstanbul İl Özel İdaresi Binası’nda bir araya geldi. ‘Su ve Isı Yalıtımı Malzeme ve Detaylarında Bilgi Güncelleme Toplantısı’na; İl Özel İdaresi İmar Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan mimarlar, inşaat, tesisat ve makine mühendisleri, İstanbul Proje Komisyonu Birimi (İPKB), İl Özel İdaresi ve İPKB ile iş yapan tüm müşavir firmalar ve İstanbul Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün teknik personelleri katıldı. Seminerde; dernek yetkilileri tarafından su ve ısı yalıtımı konusunda değişen güncel mevzuatlar, yeni yayınlanan TS 11758-2 Standardı, BEP-TR ve diğer yeni yönetmelikler ile ilgili güncel bilgiler, bu yönetmeliklere uygun optimum detay çözümleri, ısı yalıtım levhalarının ve su yalıtımında bitümlü örtülerin teknik performans değerleri ve uygun kullanım alanlarına yönelik bilgiler verildi ve sorular yanıtlandı.

Bayındırlık Bakanlığı’nın Merkez ve Taşra Teşkilatının Piyasa Gözetim ve Denetim Elemanları için 4–8 Nisan 2011 tarihleri arasında, Antalya’da düzenlenen ileri eğitim programına destek olan XPS Derneği ve BİTÜDER, en önemli sosyal paydaşları için bu konularda bilgi güncellemeleri yaptı. PÜD, PÜKAD, BACADER, BİMSDER, TGÜD, TUKDER gibi derneklerin kendi sektörleri ile ilgili eğitimler verdiği seminerlerde XPS Derneği ve BİTÜDER; 81 ilin piyasa denetimden sorumlu yaklaşık 300 personeline gruplar halinde ısı ve su yalıtımı ile ilgili güncellenen yönetmelikleri anlattı. Eğitim programında ilgili personeller, malzemelerin piyasa denetimi hakkında ileri seviye eğitimlerini tamamlamış oldu.

Eğitim programının sonunda; XPS levhalar ve bitümlü örtüler için etiket içeriğinin standarda uygunluğunun önemli olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Bayındırlık Bakanlığı Piyasa Gözetim ve Denetim Elemanları tarafından, şantiyelerden alınan numunelerin incelenmesi ve etiketlerde beyan edilen performansların test sonuçları ile karşılaştırılması konuları ayrıntılı olarak görüşüldü.

Son olarak 20 Nisan 2011 tarihinde Bursa İl Özel İdaresi ve Bursa Bayındırlık İl Müdürlüğü’nde seminerler veren XPS Derneği ve BİTÜDER’in, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ısı ve su yalıtımı konusunda seminerler düzenlemeye devam edecek.

XPS Derneği ve BİTÜDER Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz, her iki derneğin de ortak hedefinin haksız rekabet ve merdiven altı üretim ile mücadele olduğunu vurguluyor. Yılmaz, bu nedenle sektörde tek denetim yetkisine sahip otorite Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İl Müdürlüklerinde çalışan ve piyasa denetiminden sorumlu olan personellerin gerekli donanımda olması ve CE sürecinin sağlıklı denetiminin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, bu kapsamda Bayındırlık Bakanlığı ve sektör dernekleri arasında yapılan ortak çalışmaların yapı sektöründe olması gereken kalite standartlarını getireceğine ve merdiven altı üretimle mücadele ederek daha sağlam ve konforlu yapılar inşa edileceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-ve-su-yalitiminda-etkin-ce-denetimleri-seminerleri-turkiyeye-yayiliyor_87369.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!