Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Otoparkta Şemsiyeyle Gezmemek için de 'Yalıtım' Şart

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), almayı ya da kiralamayı düşündüğünüz binanın otoparkında şemsiyeyle dolaşmak istemiyorsanız, mutlaka önce otoparkını gezmeniz konusunda uyarıyor.

yapi.com.tr
Otoparkta Şemsiyeyle Gezmemek için de 'Yalıtım' Şart

Binaların toprak altında kalan, bodrum katlarında yer alan kapalı otopark alanlarının taşıması gereken başlıca özellik, su yalıtımı detaylarının doğru çözülmüş olması. Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, ev ya da iş yeri seçiminde otoparkın araç kapasitesinin yanı sıra su yalıtımlı olup olmadığına da bakılması gerektiğine dikkat çekti. Karahan, “Gerek evinizi, gerekse ofisinizi seçerken, mutlaka otoparka bakmalısınız. Eğer otopark alanını gezerken duvar, kiriş ya da kolonlarda siyah lekeler ya da pamukçuklar görüyorsanız, tavanda ya da duvarlarda su izleri varsa, rutubet kokusundan duramıyorsanız ya da otoparkın tavanından su akıyorsa, bu binada su yalıtımı yetersiz demektir” diye konuştu.

Su yalıtımının binalar için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Karahan, şunları söyledi:

“Su yalıtımı, bir binanın depreme karşı sağlamlığını artıran başlıca unsurlardan biri. Su yalıtımsız bir bina, depreme karşı taşıma kapasitesinin yüzde 66’sını 10 yıl içinde kaybediyor. Eğer otopark binanın altındaysa ve yukarıda saydığımız olumsuz tablodan biri ya da birkaçı varsa; bu, o binanın zaman içinde deprem için riskli binalar arasına girebileceğini gösteriyor. Ayrıca günümüzde özellikle sitelerde, otopark alanlarının üstü bahçe olarak tasarlanıyor. Bahçelerin sulandığı ve toprağın su geçirgen yapısı düşünüldüğünde, altında bulunan otoparka su sızmaması için su yalıtımının sağlıklı yaptırılması şart. Otoparkların üzerindeki bahçelere dikilecek ağaç ve bitki türleri bile bu açıdan özenle seçilmeli”.

BİTÜDER Başkanı, su yalıtımı yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktaların da altını da şu şekilde çizdi:

“Su yalıtımı yaptırırken CE belgeli ve uluslararası standartlarda üretilmiş ürünler tercih edilmeli. Standart dışı malzemelerle yapılan su yalıtımı uygulamaları kısa bir süre sonra işlevini yitireceği ve beklenen sonuçları karşılamayacağı için harcanan para da boşa gidiyor. BİTÜDER olarak su yalıtımı uygulamalarında zemine en uygun ürünün kullanılması gerektiğini vurguluyoruz. Bu noktada birçok zeminde bitümlü su yalıtımı örtüleri büyük avantajlar sunuyor. Su yalıtımı örtülerinin seçimi kadar uygulamasının işin uzmanları tarafından yapılması konusuna da dikkat edilmeli”.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otoparkta-semsiyeyle-gezmemek-icin-de-yalitim-sart_106790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!