Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSİB Sektör Strateji Çalıştayı Gerçekleştirildi

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nin (İSİB), Antalya’da gerçekleştirdiği Sektör Strateji Çalıştayı’nda Türk İklimlendirme Sektörü’nün global stratejisi masaya yatırıldı.

yapi.com.tr
İSİB Sektör Strateji Çalıştayı Gerçekleştirildi

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nin (İSİB), Türk İklimlendirme Sektörü’ndeki yol haritasını tayin ve tadil ettiği, stratejisini ve ekonomik gelişmeleri konuştuğu, yıl içinde yaşanan önemli idari ve ticari gelişmeleri üyeleri ile paylaştığı İklimlendirme Sektörü Strateji Çalıştayı 14-17 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya Cornelia Diamond Hotel’de gerçekleştirildi.

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal’ın ev sahipliğinde yaklaşık 200’ü aşkın sektör paydaşının katılımı ile yapılan çalıştayda gelecek teknolojilerin Türk İklimlendirme Sektörüne etkileri, Türk İklimlendirme Sektörü’nün global iletişim stratejileri, Avrupa Birliği’nin sınırda karbon düzenleme mekanizmasının sektöre etkileri detayları ile masaya yatırıldı.

Ekonomist ve akademisyen Murat Sağman’ın 2022 yılında küresel piyasalarda ve Türkiye ekonomisinde yaşanacak gelişmeleri katılımcılara aktardığı çalıştayda akademisyen, yazar Emrah Safa Gürkan ise “Zamanın Ruhu: Modernite ve Değişen Beklentiler” başlığında bir konuşma yaptı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal,  İSİB’in 10 yılını kutladığı bu yılın sektör adına koyulan hedeflerin üzerinde bir başarı yakaladıklarını ifade ederek şunları söyledi: “10 yıl önce 130 üye ile Birlik olarak ve bütünleşik hareket ederek sektörün ihracatını ve yurtdışı itibarını artırma hedefi ile çıktığımız bu yolda şu an 2023 üyemizle 200’ü aşkın ülkeye, 5 milyar doların üzerinde bir ihracat büyüklüğü gerçekleştirerek Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri haline geldik. Bu yıl sonu için koyduğumuz hedefi Ekim ayı itibariyle geçtik. 2021 yılını 6 Milyar doların üzerinde bir büyüklük ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Bununla birlikte ihracatın ithalatı karşılama oranında yüzde 96,1 gibi bir oranı yakalayarak, ülkemiz için katma değerimizi her geçen gün artırıyoruz.”

Sektör Strateji Çalıştayı hakkında da bilgi veren Şanal, tüm paydaşlarımızla küresel pazarlarda verimli ve etkili bir satış ve pazarlama stratejisi uyguladıklarını belirterek şunları söyledi: “Öncelikle 2022 yılı Ülkemizin dış ticaret büyüklüğünün artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Küresel pazarlardaki payımızı artırmak için ihracatçılarımızla birlikte fuar katılımları, ticari heyet faaliyetleri ve alım heyeti organizasyonları gibi pek çok faaliyeti gerçekleştirirken bünyemizde kurduğumuz Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ile Ürün Arama Motorumuzla entelektüel katma değerimizi de her geçen gün artırıyoruz. Sektörümüz için ulaşılabilirlik sınırlarını global kapsayıcılık modeline çevirmek adına bir global iletişim stratejisi üzerinde çalışıyoruz. Bu strateji ile beraber sektörün global piyasalarda algı ve itibar yolculuğunu her anlamda bir üst düzeye çıkarabilmeyi ve sektör ürünlerimizin maddi ve marka değerlerini artırabilmeyi hedefliyoruz. Yine çalıştayımızda Avrupa Birliği’nin sınırda uygulayacağı karbon düzenleme mekanizmasının sektörümüze etkileri konusunda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sektörümüzün bu sürece hazır olması için elbirliği ile çalışıyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/isib-sektor-strateji-calistayi-gerceklestirildi_188021.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!