Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İskele Gerginliği

Bodrum’un Göltürkbükü Beldesinde gelir düzeyi yüksek kesimin tercih ettiği tesislere ait iskelelerin yıkılmaması tartışma başlattı.

Milliyet Gazetesi
İskele Gerginliği

Bodrum’un Göltürkbükü beldesinde daha çok sabit gelirlilerin tatil yaptığı işletmelere ait iskeleler yıkılırken, gelir düzeyi yüksek kesimin tercih ettiği tesislere ait iskelelere dokunulmaması gerginlik yarattı. Belediye Başkanı ANAP’lı Halil İbrahim Kaynar çifte standart uygulamakla suçlandı.

Ünlü isimlerinin tatil yaptığı Göltürkbükü’nde 2 milyon YTL’ye mal olacak Kentsel Tasarım Projesi ocak ayında uygulamaya konuldu. Beldenin “Anadolu Yakası” olarak adlandırılan, daha çok sabit gelirli halkın tatil yaptığı, üç yıldızlı otel, pansiyon ve restoranların bulunduğu bölgesindeki 30’a yakın iskele yıkıldı. Ancak Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, projeyi izinsiz olduğu gerekçesiyle durdurdu. “Avrupa Yakası” olarak bilinen, lüks oteller ile lüks restoran ve beach club’ların bulunduğu 2 kilometrelik sahil şeridindeki 40’a yakın iskeleye ise dokunulmadı. Hatta sezon öncesi yeni kaçak iskeleler üzerinde barlar ve restoranlar inşa edilmeye başlandı.

Beldede otel işleten MHP Belde Teşkilatı 2. Başkanı Taşkın Bıçak, Kaynar’ın şov yaptığını öne sürdü. Bıçak, “Gariban esnafın bulunduğu bölgedeki iskeleleri yıktı, proje  izinsiz çıktı. Sosyetenin bulunduğu bölgedeki iskeleler bu yıl daha da çoğaldı” dedi.

‘Zenginler tercih ediyor’

‘Avrupa Yakası’ndaki Fidele Restoran Beach Club’ın işletmecisi Yelda Gören, “İskelelerin yıkıldığı bölgeye oranla burada fiyatlar en az 7-8 misli pahalı. Zenginler burayı tercih ediyor. Sosyete iskelede güneşlenirken yanında içki içmeyen, yemek yemeyen, yani ortadirek vatandaşı görmek istemiyor, rahatsız oluyor. Bizim ve iskeleleri olan işletmelerin müşterileri A plus müşteri. Ancak proje beldeye yarar getirecekse biz de iskelemizi kaldırmaya hazırız” dedi.

‘3-5 ay içinde yıkılacak’
Hazırladıkları projenin 16 aydır Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda beklediğini ve siyasi hesaplar nedeniyle onaylanmadığını öne süren Kaynar çifte standart iddialarını reddetti. Kaynar şöyle dedi: “Kimse sosyetenin iskelesi yıkılmayacak şüphesine düşmesin. Bu proje yaklaşık  7 kilometre uzunluğundaki tüm Göltürkbükü sahilini kapsıyor. İskeleler kalkınca sahilin doğal güzelliği ortaya çıktı. Sosyete bölgesindeki iskeleler ise denizi ahşap mezarlığına dönüştürdü. Proje onaylanmadığı ve kaymakamlık tarafından durdurulduğu için diğer iskeleleri kaldıramadık. Ama yüzde 90’ı kaçak olan iskeleler en geç 3-5 ay içerisinde kalkacak ve ‘Avrupa Yakası’ denilen yer de kamuya açık plaj haline getirilecek.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/iskele-gerginligi_61235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!