Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSO Sanayi Gelişim Endeksi'nin 2012 Şubat Sonuçları Açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Ocak 2012'de Sanayi Gelişim Endeksi, bir önceki aya göre 1,7 puan azalırken, bir önceki yıl aynı aya göre de 20,3 puan azalarak 88,3 gibi olumsuz bir seviyede gerçekleşti.

yapi.com.tr / AA
İSO Sanayi Gelişim Endeksi'nin 2012 Şubat Sonuçları Açıklandı

İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) aylık olarak yapılan ''Meslek Komiteleri Aylık Durum Tespit Anketi''nin 2012 yılı şubat ayı sonuçları açıklandı. İSO'nun 56 meslek komitesinin, üretim, iç satış, dış satış, istihdam, hammadde, hizmet girdi fiyatları, ticari kredi faiz oranları, işçi ücretleri, karlılık, ithal girdi kullanımı ve enerji fiyatlarına ilişkin aylık gerçekleşmeleri ve beklentilerini bildirdikleri çalışmada, ''İSO Sanayi Gelişim'' ve ''İSO Sanayi Girdi Fiyatları'' endeksleri hesaplanıyor.

Ocak 2012'de İSO Sanayi Gelişim Endeksi, bir önceki aya göre 1,7 puan azalırken, bir önceki yıl aynı aya göre de 20,3 puan gerileyerek 88,3 gibi olumsuz bir seviyede gerçekleşti.

Ağustos 2011 ayında 100 değerinin altında gerçekleşen endeks değeri, takip eden üç ayda (Eylül, Ekim ve Kasım) azalma eğilimine girmiş olmasına rağmen 100 değerinin üzerinde değerler aldı, ancak 2011 yılının son ve 2012 yılının ilk ayında tekrar olumsuz seviyelere geriledi.

Ocak 2012'de Sanayi Gelişim Endeksi'ni oluşturan tüm alt endekslerde 100 değerinin altında ve olumsuz seviyelerde gerçekleşti. Üretim ve İç Satışlar alt endeksleri bir önceki aya (Aralık 2011) değişen oranlarda azalırken, İhracat Endeksi arttı, İstihdam Endeksi ise değişmedi.

2012 yılı Mart ayı için İSO Sanayi Gelişim Endeksi'ne ait beklenti değeri ise 128,8 ile oldukça olumlu seviyede gerçekleşti. İSO Girdi Fiyatları Endeksi ise Ocak 2012'de bir önceki aya göre 33,2 puan ile oldukça yüksek bir oranda azalırken, bir önceki yıl aynı aya göre ise 8,7 puan artmasına karşın, 44 gibi oldukça düşük bir seviyede gerçekleşti.

Ocak 2012'de endeksi oluşturan Ticari Kredi Faizleri Endeksi dışındaki tüm alt endeksler, bir önceki aya göre değişen oranlarda azalırken, bir yıl önceye (Ocak 2011) göre Ticari Kredi Faizleri ve İşçi Ücretleri endeksleri azaldı. Hammadde ve Hizmet Girdileri endeksleri ise yetersiz de olsa arttı. Mart 2012 ayı İSO Girdi Fiyatları Endeksi beklenti değeri ise 95,3 değeri ile yine olumsuz seviyede gerçekleşti.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/iso-sanayi-gelisim-endeksinin-2012-subat-sonuclari-aciklandi_91038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!