Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İspanya'dan da İşadamı ve Sanatçıya Beş Yıllık Vize

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ile işadamları, akademisyenler ve sanatçılara beş yıllık çok girişli vize verilmesine ilişkin mutabakata varıldığını bildirdi. Son olarak İstanbul Ticaret Odası girişimiyle İtalya ile de Türk işadamlarına yönelik beş yıllık ‘schengen’ vizesi için anlaşmaya varılmıştı. İspanya temaslarını sürdüren Başbakan

Radikal Gazetesi
İspanya'dan da İşadamı ve Sanatçıya Beş Yıllık Vize

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ile işadamları, akademisyenler ve sanatçılara beş yıllık çok girişli vize verilmesine ilişkin mutabakata varıldığını bildirdi. Son olarak İstanbul Ticaret Odası (İTO) girişimiyle İtalya ile de Türk işadamlarına yönelik beş yıllık ‘schengen’ vizesi için anlaşmaya varılmıştı. İspanya temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Cordoba’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan vizeyle ilgili şunları söyledi: “Bizim için çok çok önemli olan vize konusunda özellikle işadamlarımıza beş yıl içinde çok girişli vize konusunda aramızda mutabakat sağladık. Sadece işadamlarımız istifade etmeyecek, akademisyenlerimizin istifade etme imkanı olacak. Bunun yanında sanatçılarımızın istifade etme imkanı olacak. Bunun yanında Erasmus ile ilgili öğrencilerimizin istifade etme imkânı olacak. Bu konuda mutabakatımız oldu. Bir diğer yandan aramızda özellikle biliyorsunuz bizde 360-370 civarında İspanyol girişimci var. Bizim, İspanya’da 70 kadar girişimcimiz var. Müşterek olarak üçüncü ülkelerde yatırımlara girme imkânı olacak. Bu konuda güzel gelişmeler var. Özellikle enerji sektörüne yönelik attığımız adımlar var. Gerek rüzgâr enerjisini gerekse güneş enerjisini hatta ve hatta nükleer enerjiyi takip ettiklerini, edeceklerini söylediler. Bunun dışında ulaşımla alakalı olarak karşılıklı görüşmeler yapıldı.”

3. zirve Brezilya’da

Sağlık sektöründe de yine müşterek bazı adımların karşılıklı olarak atılması hususunda mutabakatı olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Daha sonra zaten bu mutabakat metni de arkadaşlarımızın arasında olgunlaştırılıp ayrıca açıklanacak. Çok çok verimli ikinci bir zirve gerçekleştirilmiş oldu. Bundan sonraki süreçte, yakın süreli olarak arkadaşlarımızın bir araya gelmeleri söz konusu. Bu süreci bu şekilde devam ettireceğiz. Tabii hepsinden öte Medeniyetler İttifakı içindeki birlikteliğimiz çok önemli. Bildiğiniz gibi 28-29 Mayıs tarihlerinde Brezilya’da Rio De Jenerio’da üçüncü zirveyi yapacağız.” (aa)

Ayakkabı fırlatan Suriyeli çıktı

Bir gazetecinin, ‘ayakkabı fırlatma’ olayıyla ilgili sorusuna Erdoğan, “Arkadaşlar bunlar doğal şeyler. Bunlar olacaktır. Öğrendiğim kadarıyla Suriyeli. Burada kaçak bulunuyor. Neticesini daha sonra buranın ilgili makamları bizlere bildirecekler” karşılığını verdi. “Bir güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Erdoğan, “Güvenlik zafiyeti diye bir şey olsa bir sıkıntı yaşanırdı. Herhangi bir sıkıntı olmadı ben görmedim yani” dedi. Bir gazetecinin, “Zapatero’nun sizi aradığı, üzüntülerini dile getirdiği yönünde bize bilgi geldi doğru mu?” sorusunu Erdoğan, “Hayır. O kadar büyütülecek bir şey değil” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ispanyadan-da-isadami-ve-sanatciya-bes-yillik-vize_76973.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!