Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İspanya'dan da İşadamı ve...

İTO Üyesi İşadamına Beş Yıllık 'Schengen' Verilecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İtalya’nın İstanbul Başkonsolosluğu arasında imzalanan ‘Vize Kolaylaştırma Anlaşması’ ile işadamları, İTO’dan alacakları ‘tanıma mektubu’yla beş yıla kadar ‘Schengen vizesi’ alabilecek.

Radikal Gazetesi
İTO Üyesi İşadamına Beş Yıllık 'Schengen' Verilecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İtalya’nın İstanbul Başkonsolosluğu arasında imzalanan ‘Vize Kolaylaştırma Anlaşması’ ile işadamları, İTO’dan alacakları ‘tanıma mektubu’yla beş yıla kadar ‘Schengen vizesi’ alabilecek.

Anlaşmanın imzalanması için düzenlenen toplantıda imzaların atılmasından önce İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş’a Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı İtalya Cumhurbaşkanı tarafından layık görülen ‘İtalyan Devlet Nişanı’ takdim edildi. Nişanı, Yalçıntaş’a İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili verdi. Yalçıntaş, yaptığı konuşmada, kendisini ‘İtalyan Devlet Nişanı’na layık gördüklerinden dolayı İtalya Cumhurbaşkanlığı’na, Carlo Marsili’ye ve İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico’ya teşekkür etti.

İşadamları İTO aracılığıyla alacakları Schengen vizesiyle, bu vizeyi talep eden tüm Avrupa ülkelerine çoklu giriş yapabilecek. Ancak bir sorunla karşılaşılmaması için, İTO aracılığıyla alınacak vizede ilk girişin İtalya’ya yapılmasının gerekli  olduğu ifade ediliyor.

‘Bazı kriterlere bakacağız’

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, uluslararası ticaretin önündeki en büyük engellerden birinin, vize problemi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Schengen vizesi prosedürleri, işadamlarımızı çoğu zaman zorlayan ve hatta zaman zaman da morallerini bozan prosedürler olmuştur. İtalya’nın İstanbul Konsolosluğu, işadamlarımıza her zaman en hızlı, en kolay vize veren konsolosluk olmuştur. Anlaşmayla bu prosedürler en aza inecek. İşadamlarımızın daha kolay ve daha uzun süreli vize alabilmelerini sağlayacağız. İşadamlarımız, vereceğimiz ‘tanıma mektubu’yla İtalyan Konsolosluğu’na müracaat ettiklerinde beş yıla kadar ve çok daha kolay vize alabilecek. Mektubu verirken tabii ki çok titiz davranacağız. Başvuranlarda belirli kriterlere bakacağız. Bu kriterleri sağlayanlara mektubu vereceğiz.”

Hedef 100 bin vize

Massimo Rustico da konuşmasında İTO ile yıllardır sürdürdükleri iş birliği ve güç birliğine vurgu yaptı. Schengen vizesi için başvuruda bulunan işadamlarına, bu başvuruyu bir kâbus haline getirmemek için çalıştıklarını belirten Rustico süreci mümkün olduğunca hızlandırmak istediklerini söyledi. 2005 yılında yılda 8 bin civarında vize verdiklerini, ancak prosedürlerinde yaptıkları değişiklikle bu sayıyı çok yukarılara taşıdıklarını dile getiren Rustico, “Geçen yıl 50 bin vize verdik ama bunu yeterli görmüyoruz. Ben 100 bin vize vermeye hazırım” diye konuştu. (aa)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ito-uyesi-isadamina-bes-yillik-schengen-verilecek_76664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!