Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSPARK’tan Acil Ulaşım Yollarındaki Park Uygulamasına Son Verilmesi İstendi

Saraçhane ile Edirnekapı’yı birbirine bağlayan 2 kilometrelik Fevzipaşa Caddesi’nin yasal işgal altında olduğunun gündeme gelmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş duruma el koydu.

yapi.com.tr
İSPARK’tan Acil Ulaşım Yollarındaki Park Uygulamasına Son Verilmesi İstendi

Saraçhane ile Edirnekapı’yı birbirine bağlayan 2 kilometrelik Fevzipaşa Caddesi’nin yasal işgal altında olduğunun gündeme gelmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş duruma el koydu. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Topbaş, “Acil yollar olarak kullanılacak bu alanların mutlaka açık bırakılması gerekiyor. Ben müdahalesini yaptım, yolun İSPARK’a verilmesi kararının iptali söz konusu. İSPARK orada bir parklanma yapamaz. O alanın tamamen açık bırakılması gerekiyor” diye konuştu.

Bu yollardaki denetim yetkisinin emniyette olduğunu ve bu yetkiyi istediklerini belirten Topbaş, “Gerekirse o noktalara elektronik denetleme sistemleri kuracağız. Kameralarla oraya park edenlere ceza yazacağız. Elektronik denetleme sistemleri ile o bölgeyi denetim altında tutacağız” dedi. İBB Basın Danışmanlığı da, Kadir Topbaş’ın talimatıyla İBB Genel Sekreterliği’nin İSPARK’a parklanmaları sona erdirmesi için yazı yazdığını bildirdi.

İstanbul’daki depreme yönelik hazırlıklar kapsamında 562 nokta 2000 yılında alınan kararla “1. Derece Acil Ulaşım Yolu” olarak belirlenmişti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bu kararına rağmen, birçok noktadaki acil ulaşım yolları denetimsizlik ve kural tanımazlık nedeniyle adeta otoparka dönüşmüştü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isparktan-acil-ulasim-yollarindaki-park-uygulamasina-son-verilmesi-istendi_86583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!