Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Isparta'ya Eyfel Kulesi Benzeri Gül Kulesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın girişimleriyle Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde yapılması planlanan Gül Müzesi'nde Paris'teki Eyfel Kulesi benzeri bir 'gül kulesi' inşa edilmesi planlanıyor. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, ''Gül kuleli Gül Müzesi, Isparta ve SDÜ'nün markalaşmasına önemli katkıda bulunacaktır'' dedi.

yapi.com.tr / AA
1 Isparta'ya Eyfel Kulesi Benzeri Gül Kulesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) girişimleriyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde yapılması planlanan Gül Müzesi'nde Paris'teki Eyfel Kulesi benzeri bir 'gül kulesi' inşa edilmesinin planlandığı bildirildi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, BAKA ve yerel yönetimlerin girişimleriyle üniversite bünyesinde Gül Müzesi projesini hayata geçireceklerini söyledi. 
    
SDÜ bünyesinde hizmet veren Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi'nin bugüne kadar önemli projelere imza attığını anlatan Prof. Dr. İbicioğlu, dikensiz gül ve cam içinde canlı gül yetiştirdiklerini anımsattı. Bu projelerin sergilenmesi, geliştirilmesi ve alternatif çalışmaların ortaya konulması amacıyla SDÜ bünyesinde Gül Müzesi inşa edilmesi kararı alındığını belirten İbicioğlu, müzenin özelliklerini şöyle sıraladı:

''Müze 50 bin dönümlük bir alanı kapsayacak. İçinde 12 ay boyunca birbirinden farklı, güller yetiştirilecek. Dünyanın her yerinde yetişen güller burada da olacak. Gülden elde edilen her türlü ürün bu müzede yer alacak. Gülün işleyişinde gerekli olan malzemeler de burada sergilenecek. Gül kür merkezi, sağlık ünitesi, seyir tepesi, bülbül yuvası, kafeterya için alanlar ayrılacak. Bunun yanı sıra Isparta ve SDÜ'yü marka haline getirecek gül kulesi yapmayı planlıyoruz. Eyfel Kulesi gibi bir gül kulesi düşünüyoruz. Gül kuleli Gül Müzesi Isparta ve SDÜ'nün markalaşmasına önemli katkıda bulunacaktır.''

Gül kulesinin ne kadar uzunlukta olacağı, özelliklerinin ne olacağı konusunun hala tartışma aşamasında olduğunu ifade eden İbicioğlu, Paris için simge olan Eyfel Kulesi gibi Isparta için simge olacak bir kule için çalıştıklarını kaydetti.

Müze içinde sanatsal etkinliklere de yer verileceğini belirten İbicioğlu, burada Türk sanat müziği dinletileri, gül ile ilgili çalıştaylar yapmayı planladıklarını söyledi. Projenin yerel yönetimlerle protokol imzalanmasının ardından hayata geçirileceğini söyleyen İbicioğlu, bir yıl içinde müzeyi aktif hale getirmek istediklerini kaydetti. Müzenin yurt içi ve yurt dışından yılda yaklaşık 250 bin ziyaretçi beklediklerini ifade eden İbicioğlu, ''Yurt içinden ya da yurt dışından bir misafiriniz geldiğinde gezdirebileceğiniz, Isparta gülünü gösterebileceğiniz, bunu yaparken de eğlenebileceğiniz bir mekan sunacağız'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ispartaya-eyfel-kulesi-benzeri-gul-kulesi_89827.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Tasarımın sonu yok iken, bu kadar değerli mimarlarımız ve resim heykel sanatçılarımız var iken, devlet kuruluşları bunları pas geçerek, her kimden fikir aldılar merak ediyorum. Ama bu kişinin mimarlık ve sanatla alakası uzaktan yakından olmadığı kesin. Üstelik bu fikiri veren, ve tahmin ederim nüfuzlu kişi, fikir üretmeyip kopyacılık yapmış! Kopya çekmek ucuzculuk, sahtekarlık ve kendini kandırmaktan başka birşey değil. Isparta gibi sevdiğim, güzel ve değerli bir şehrin kopyacı olması kabul edilemez, sakın böyle bir hata yapmayın! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!