Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşportacılar üstgeçitleri istila etmiş, yol vermiyor

Metrobüsün gelmesiyle birlikte Topkapı-Avcılar hattı üzerinde yer alan bazı üstgeçitlerde ve metrobüs yolcu bağlantılarında işportacılar yaya trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle akşam saatlerinde işten çıkış zamanlarını kollayan işportacılar, köprü kalabalığını fırsat bilerek zaten dar olan köprülerde yürümeye engel oluyorlar. Üstelik

yapi.com.tr
İşportacılar üstgeçitleri istila etmiş, yol vermiyor

Büyük şehirlerin kalabalığı pek çok insan için ekmek kapısı demek. Belli bir yerde çalışmayan, çalışamayan veya işsiz kalan insanların bir kısmı çareyi işportacılıkta buluyor. Büyük şehirlerin pek çok yerinde görmeye alıştığımız işportacılara bir lafımız yok. Ancak son zamanlarda özellikle de metrobüsün yapılmasıyla ortaya çıkan kalabalığı kollayan işportacılar köprülere dadandı. İstanbul'un Avrupa yakasında sıkça karşılaştığımız bu durum, vatandaşların tepkisini çekiyor. Metrobüsün gelmesiyle birlikte Topkapı-Avcılar hattı üzerinde yer alan bazı üstgeçitlerde ve metrobüs yolcu bağlantılarında işportacılar yaya trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle akşam saatlerinde işten çıkış zamanlarını kollayan işportacılar, köprü kalabalığını fırsat bilerek zaten dar olan köprülerde yürümeye engel oluyorlar. Üstelik küçük çantaları bırakın, bazen koca arabalarını bile köprülere çıkarıyorlar.

Gündüzleri de bir şeyler satmaya çalışan bu insanlara zabıtalar yetişemez durumda. "Zaten dar olan üstgeçitler işportacıların istilasına uğradı. Bir de bunlara dilenciler de eklenince köprü üstlerinde yürüyemez olduk." diyen Derya Topçular adlı vatandaşımız, bu durumdan rahatsız olan vatandaşlardan sadece birisi. Yalçın Sabrioğlu adlı vatandaş da, her akşam köprü merdivenlerindeki sıkışıklıktan dem vurarak, "Zaten tek sıra halinde köprülere çıkılıyor. Köprü üstünde de işportacıların koydukları tezgahlar oldukça yer kaplıyor. Hele bir de bunlardan bir şey satın almak için durarak yolu tıkayanlar sayesinde buraları da 'Çanakkale Geçilmez'i oynuyor. Buraların işporta istilasından kurtarılması lazım." şeklinde konuşuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isportacilar-ustgecitleri-istila-etmis-yol-vermiyor-_67445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!