Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İstanbul 2007: Müzelerin Depremden Korunması" Konferansı Deklarasyonu

“İstanbul 2007: Müzelerin Depremden Korunması Uluslararası” konferansı, 4 – 5 Haziran tarihleri arasında uluslararası uzmanların katılımıyla Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşti.

yapi.com.tr
"İstanbul 2007: Müzelerin Depremden Korunması" Konferansı Deklarasyonu

İstanbul 2007: Müzelerin Depremden Korunması Uluslararası” konferansı, 4 – 5 Haziran tarihleri arasında uluslararası uzmanların katılımıyla Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşti. Konferans sonrasında Mustafa Erdik (Boğaziçi Üniversitesi), Eser Durukal (Boğaziçi Üniversitesi) ve Bilgen Sungay (Boğaziçi Üniversitesi) imzasıyla yayınlanan deklarasyon şöyle:

"İstanbul 2007: Müzelerin Depremden Korunması konferansı katılımcıları, iki kıta üzerinde kurulmuş ve dünya kültür mirasının ayrılmaz parçası olan sayısız müzeye ev sahipliği yapan Istanbul kentinin karşı karşıya olduğu yüksek deprem tehlikesinin, kültür mirasımızın ulusal kimliğimizin tanımlanmasındaki öneminin ve farklı kültürlerin izlerinin korunması konusundaki sorumluluklarının bilincinde olarak, sunulan bildiriler ve yapılan tartışmalar ışığında ve Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM), Kültür Varlıklarını Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Uluslararası Merkezi (ICCROM), J. Paul Getty Müzesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve diğer üniversiteler, hükümet temsilcileri, Pera Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi ve diğer müzelerin desteği ile aşağıdaki kararları almıştır:

1. Müzelerin karşı karşıya bulundukları deprem riskleri uygun güçlendirme, takviye ve / veya risk azaltma yöntemleri yardımıyla azaltılabilir.

2. Müzelerin depremden korunması için danışmanlık yapacak disiplinlerarası uzmanlardan oluşan ekiplerin oluşturulması, risk azaltma yöntemleri ve malzemeleri ile ilgili bilimsel araştırmaların yapılması, eğitim malzemeleri geliştirerek müze personeline ve konu ile ilgili alanlarda öğrencilere eğitim verilmesi, bilgi paylaşımı, risklerin belirlenmesi ve önlem yöntemlerinin uygulanması acil olarak ele alınması gereken konulardır. Bu amaca yönelik olarak, disiplinlerarası uzmanlıkla araştırma, geliştirme, eğitim, danışmanlık, teknik destek ve kurtarma operasyonları için bir merkez oluşturulması gereklidir.

3. “İstanbul 2010 – Avrupa Kültür Başkenti” oluşumu çerçevesinde müzelerin deprem riskinin azaltılması konusunda kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları tarafından projeler başlatılmalıdır.

Konferansta temsil edilen kurum ve kuruluşlar, kültür mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılması konusunda taşıdıkları sorumluluğun bilinciyle, müzelerin ve kültür varlıklarının depremden korunması ile ilgili olarak çalışmaya devam etme konusunda kararlılıdır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-2007-muzelerin-depremden-korunmasi-konferansi-deklarasyonu_54573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!