Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kamuoyunu Bilgilendirdi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 2010 Avrupa Kültür Başkenti hazırlık süreci çalışmaları hakkında güncel bilgileri kamuoyuyla paylaşmak ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı

yapi.com.tr
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kamuoyunu Bilgilendirdi

stanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 2010 Avrupa Kültür Başkenti hazırlık süreci çalışmaları hakkında güncel bilgileri kamuoyuyla paylaşmak ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına, 14 Nisan 2009 tarihinde göreve başlayan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç söz aldı. Avdagiç yaptığı konuşmada, hayata geçirilen ve üzerinde çalışılan projelere ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Toplam 1990 proje başvurdu

Şekib Avdagiç, konuşmasında yapılan proje başvurularına, projelerin değerlendirme kriter ve süreçlerine de değindi. Bugüne kadar Ajans’a toplam 1990 adet proje başvurusu iletildiğini belirten Avdagiç, sayının İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesine duyulan ilgi ve sahiplenme açısından memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 1990 projenin toplam bütçesinin yaklaşık 3 milyar TL gibi bir rakama ulaştığını belirten Avdagiç, söz konusu projeleri objektif değerlendirme kriterleri çerçevesinde incelemeye aldıklarını, bugüne kadar 1262 projenin Yürütme Kurulu onayına sunulduğunu, kalan diğer proje tekliflerinin de direktörlük ve yönetmenliklerce incelenmeye devam edildiğini, bugüne kadar 281 proje teklifinin kabul edildiğini aktardı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarında bugüne kadar 60 projenin tamamlandığının altını çizen Avdagiç, her bir proje önerisinin bütün kriterler çerçevesinde tek tek değerlendirilmesinin zaman aldığını dile getirdi ve bu zamanı minimize etmek için Ajans çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini dile getirdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, proje değerlendirme süreçlerinin, herkes açısından yepyeni bir deneyimi ve açılımı da gündeme getirdiğini belirtti. Avdagiç, İstanbul 2010 kapsamında yapılan proje başvurularının belli bir standartta olmadığına dikkat çekerek, proje üretmek ve bunu resmi başvuru formatına sokmak anlamında genel olarak Türkiye’de bir eksiklik olduğunu, Ajans olarak Avrupa Birliği standartlarında bir yaklaşım benimsediklerini ve başvuru yapan müellifleri de bu standartlara yönlendirdiklerini dile getirdi. Avdagiç, İstanbul 2010’un en önemli kazanımlarından birinin proje yazımı ve sunumu konusunda kaydedilen ilerlemeler olduğunun altını çizdi.

Özgün yönetişim modeli

Gerçekleştirilen toplantıda yürütülen çalışmalarla ilgili detaylı ve net bilgiler verilirken aynı zamanda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın özgün yönetişim modeline dikkat çekildi. Şekib Avdagiç, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, iş dünyası kurumları ile akademik çevrelerin, İstanbul 2010 hedefleri çerçevesinde bir çatı altında toplanarak yepyeni bir yönetişim deneyimi, örneği ve modeli oluşturduklarına işaret etti. Avdagiç, İstanbul’un geleceğine olumlu katkı sağlayacak sürdürülebilir, doğru projeler geliştirmek, kentin tarihi mirasını ve kültürel değerlerini geleceğe taşımak, kültür-sanat altyapısını geliştirmek, İstanbulluların yaşam kalitesinin kültür-sanat odağında yükselmesine katkıda bulunmak hedefiyle çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirtti.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın İstanbul’u 2010 sürecine hazırlarken hayata geçirdiği ve destek verdiği projelerin paylaşıldığı toplantıda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin hem İstanbul hem Türkiye için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekildi. Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, amaçlarının İstanbul’a 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecinde kalıcı ve sürdürebilir eserler bırakmak olduğunu belirtti ve bu noktada her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Avdagiç sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok kesimin işbirliği ve eşgüdümlü çalışması sonucunda çok ortaklı, çok yönlü ve çok kapsamlı bir yürütme sürecini kapsayan bu projeyi en iyi şekilde değerlendirmeyi İstanbul’a ve ülkemize karşı ortak sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu bilinçle çalışarak, İstanbul’un gerek kentsel bazda, gerekse yurt dışında pek çok kazanımlar elde etmesini amaçlıyoruz. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin başarılı olabilmesi ve kazanımların kalıcılığının sağlanabilmesi; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kadar, sivil toplum örgütleri,  iş dünyası, kamu ve yerel yönetimlerden oluşan tüm sosyal paydaşlarımızın katkılarıyla mümkün olabilecektir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-2010-avrupa-kultur-baskenti-ajansi-kamuoyunu-bilgilendirdi_70548.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!