Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 2010 Başkanı İstifanın Eşiğine Geldi

Telefonla ulaştığımız İstanbul 2010 Ajansı başkanı Nuri Çolakoğlu, istifa söylentilerini yalanladı ancak bazı huzursuzlukların olduğunu da saklamadı. Nuri Çolakoğlu, “İnternet sitelerine yansıdı ama henüz istifa yok. Ama bir sıkıntı olduğu doğru, aşmaya çalışıyoruz. Çözülemeyecek bir mesele değil. Çözülecek gibi gözüküyor” diye konuştu.

Radikal Gazetesi
İstanbul 2010 Başkanı İstifanın Eşiğine Geldi

Bir sivil toplum projesi olarak yola çıkan, sonra devletin de desteğini arkasına alarak elde edilen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi, 2010’a aylar kala kimi çekişmeler ve istifa söylentileriyle gündemde. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, dün istifa söylentileriyle çalkalandı. Aslında söylentiler önceki gece başlamıştı. İlk gelen duyumlar, başından beri İstanbul 2010’un içinde olan İstanbul 2010 Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu’nun ekibiyle birlikte istifa ettiği yönündeydi, kurulda İstanbul Valiliği’nin atadığı isim dışında kimse kalmamıştı. Dün sabah ise Zaman Gazetesi’nin internet sitesine dokuz kişilik kuruldan dört üyenin, Çolakoğlu’yla birlikte Metin Sözen, İskender Pala ve Gürhan Ertür’ün istifa ettiği haberi yansıdı. Haber daha sonra birçok internet sitesinde yer aldı.

Telefonla ulaştığımız İstanbul 2010 Ajansı başkanı Nuri Çolakoğlu, istifa söylentilerini yalanladı ancak bazı huzursuzlukların olduğunu da saklamadı. Nuri Çolakoğlu, “İnternet sitelerine yansıdı ama henüz istifa yok. Ama bir sıkıntı olduğu doğru, aşmaya çalışıyoruz. Çözülemeyecek bir mesele değil. Çözülecek gibi gözüküyor” diye konuştu. Çolakoğlu’na meselenin ne olduğunu da sorduk. Şu aşamada söyleyeceği her şeyin olayı çözümsüzlüğe iteceğini belirten Çolakoğlu, “Şunun şurasında 10 ay kaldı 2010’a. Derdimiz kavga çıkarmak değil gerçekten meseleyi çözmek. İstanbul’a karşı verdiğimiz bir söz, üstlendiğimiz bir görev var. Biz bunun derdindeyiz” dedi.

2010 Ajansı’nda devlet görevlileriyle sivil kanat arasında bir çekişmenin olduğu uzun süredir kulislerde konuşuluyordu. Ajansın yönetim şemasında yürütme kurulunun altında yer almasına karşın genel sekreterlikin yürütmenin işlerini zorlaştırdığı söylentileri havalarda uçuşuyordu. Yürütmeyi istifanın eşiğine getiren gelişmelerinse, yüksek maliyetli büyük restorasyon projelerinin, kurullara danışılmadan, görüşülmeden belli isimlere ihale edilmek istenmesi olduğu söyleniyor. Zira Çolakoğlu, İstanbul 2010’u, sivil toplumla devletin el ele verip uyum içinde çalıştığı bir yönetişim modeli olarak da önemsediğini daha önce defalarca dile getirmişti.

İstanbul 2010 Ajansı’nın Genel Sekreteri Eyüp Özgüç, Başbakanlık Denetleme Kurulu’ndan bu göreve atanmıştı. Yürütme Kurulu’yla Özgüç arasında uzun süredir yaşandığı bilinen gerilimi besleyen sebepler arasında, öncelikli projeler konusunda anlaşmazlıklar yaşanmasının ve Özgüç’ün usulen uygun bulmadığı konulara getirdiği itirazların yer aldığı da söylentiler arasında.

Koordinasyon kurulu başkanlığını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın üstlendiği İstanbul 2010’un danışma kurulunda devlet kademelerinden ve çeşitli STK’lardan 50’ye yakın isim var. Yürütme kurulu ise Nuri Çolakoğlu (başkan), Sabri Kaya, Prof. İskender Pala, Gürhan Ertür, Ahmet Emre Bilgili, Alpaslan Baki Ertekin, Şekib Avdagiç, Nuri Tuna ve Prof. Dr. Metin Sözen’den oluşuyor. İstanbul 2010 bütçesinin 700-800 milyon lira civarında olduğu da düşünülürse bu proje daha çok çekişme kaldırır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-2010-baskani-istifanin-esigine-geldi_66972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!