Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'2010 Tamam İnşallah'

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı (AKB) Yürütme Kurulu’nun yeni üyelerini dün, Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı bir basın toplantısıyla açıkladı. Geçtiğimiz aylarda istifa eden dört üyenin yerine, Ahmet Tanyolaç, Halim Bulutoğlu, İsrafil Kuralay ve Faruk Pekin seçildi.

Radikal Gazetesi
'2010 Tamam İnşallah'

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı (AKB) Yürütme Kurulu’nun yeni üyelerini dün, Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı bir basın toplantısıyla açıkladı. Geçtiğimiz aylarda istifa eden dört üyenin yerine, Ahmet Tanyolaç, Halim Bulutoğlu, İsrafil Kuralay ve Faruk Pekin seçildi.

Eski Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu’yla birlikte İskender Pala, Metin Sözen ve Gürhan Ertür’ün istifasıyla ilgili olarak “İnsanların sinleri uyuşmadı derler, mizaç uyuşmadı derler... Kamu geleneklerinden gelen görevini daha fazla öncelemesi, diğer arkadaşların daha sivil olması. Yetki çatışması oldu belki...” değerlendirmesini yapan Yazıcı, sözlerini “İnşallah bu projeyi başarıya ulaştırma konusunda üzerimize ne düşerse yapacağız,” diye tamamladı.

‘Ufacık’ bir aksaklık

“Şubat ayında dört arkadaşımız yönetim kurulundan istifa etti. O günden bu yana ‘ufacık’ yönetim aksaklıkları oldu. Çalışma temposunun azalmış olduğunu söylemenin mümkün olmasıyla birlikte, çalışmalar durmamıştır,” diyen Bakan Yazıcı “Artık hiçbir bahane kalmamıştır. Bütün elemanlar tamamlanmış bütün imkanlar sağlanmıştır. Yeni dönem falan başlamış değil. Bir yeni başlangıç yok. Sadece takviyeler yapıldı” dedi. Konuşmasında 2009 yılı için ayrılan bütçenin 800 milyon TL olduğunu belirten Yazıcı, krizin bütçeyi etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine “Öngörülen bütçe tüketilen benzinle alakalı. Benzin tüketimi azalırsa bütçe de azalacak” dedi.

Bakan Yazıcı’nın sorulara verdiği cevaplar dikkat çekiciydi... AKM’de yenilemenin daha önce Nisan’da başlayacağının duyurulduğu hatırlatılınca “AKM’nin Nisan’da başlayacağı sadece tahmin. Bu proje istifalar nedeniyle yetişememiş değil. Büyük çaba harcanıyor,” dedi.

Yazıcı, Tayyip Erdoğan’la ilgili bir soruya da “Başbakanın burayla ilgili talimatı olursa önce bana verir. Karşıt görüşüm varsa tartışırım. İkinci kere verirse, yerine getiririm,” yanıtını vererek çalışma şekillerini açıkladı.
Yazıcı bir yürütme kurulu üyesinin AKB bütçesinden vefat ilanı verdiği iddialarını kabul ederek faturayı bizzat gördüğünü söyledi ve ilanın çıktığı gazeteye ilan parasını ödemeyeceklerini açıkladı...

Konuşmasında basında çıkan bazı haberleri de eleştiren Yazıcı “Doğru olanları yazalım, yanlış varsa iletelim. Buradan ayrılan genel sekreterle ilgili olarak yazılanlar doğru değildir. Öyle olsaydı burada bir gün tutmazdım,” dedi. Daha sonra ise ‘Star’ gazetesinde çıkan bir haberle birlikte objektiflere poz verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2010-tamam-insallah_68310.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!