Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Anadolu Yakasının En Büyük Oteline Ömerler Mimarlık İmzası

Ömerler Mimarlık tarafından tasarlanan, İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük oteli olma özelliğine sahip Divan İstanbul Asia Oteli, modern tasarımı ve fonksiyonel mimarisi ile dikkat çekiyor. Pendik’te yer alan Divan İstanbul Asia Oteli’nde ziyaretçileri, Erzurum’dan getirtilen 300 yıllık tavan karşılıyor. Selçuklu motiflerinin iç dizaynını

yapi.com.tr
İstanbul Anadolu Yakasının En Büyük Oteline Ömerler Mimarlık İmzası

Ömerler Mimarlık tarafından tasarlanan, İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük oteli olma özelliğine sahip Divan İstanbul Asia Oteli, modern tasarımı ve fonksiyonel mimarisi ile dikkat çekiyor. Pendik’te yer alan Divan İstanbul Asia Oteli’nde ziyaretçileri, Erzurum’dan getirtilen 300 yıllık tavan karşılıyor. Selçuklu motiflerinin iç dizaynını süslediği otel, dikkatleri ilk önce girişiyle çekiyor.

Ömerler Mimarlık’ın her birini deniz manzaralı projelendirildiği 32 metrekarelik odalar için taba, bej ve turkuaz renkleri seçilerek ziyaretçiler için dinlendirici bir ortam yaratılmış. Tüm yatak başları deriden hazırlanırken, tüm odalara hem duş, hem de küvet yerleştirilerek rahatlık ön planda tutulmuş. Suitleri tümüyle bang olufsen televizyon ve Christopher Guy marka mobilyalarla döşeyen Ömerler Mimarlık, lobi ve suitlerdeki aydınlatmaların tasarımı için dört nesildir bakır ustalığı yapan Kaya Kalaycı ile çalışmış.



Divan İstanbul Asia'da, ikisi terasta, biri lobide olmak üzere üç alakart restoran bulunuyor. Oteldeki dokuz toplantı salonuna ise banket bir restoran hizmet veriyor. Balo salonu için hazırlanan ayrı bir mutfak, 900 kişiye hizmet verecek kapasitede.



Ömerler Mimarlık, binanın dış yapısı için betonarme konstrüksiyon üzerine Fibrobeton prekast elamanlar kullanmış. Tüm doğramalar alüminyumdan yapılmış ve camlara, dışarıdaki gürültüyü içeri geçirmeyecek şekilde ses yalıtımı uygulanmış.

Proje künyesi

İş veren: Şahsuvaroğlu Marina GY.A.Ş.
Projedeki mimarlar: Ömer Kurdak, Güney Kurdak, Mehmet Hüsnü Ozan, Ahu Ozan, Volkan Akmehmet, Abdullah Karakimseli
Arsa alanı: 8 bin 868 m2
Proje alanı: 50 bin m2
Projelendirme tarihi: 2007 - 2010

Ömerler Mimarlık

1976 yılında Ömer Faruk Kurdak ve Ömer Lütfi Somer tarafından kurulan Ömerler Mimarlık, imza attığı projelerde estetiğin yanı sıra işlevselliğin ön plana çıktığı mimari tasarımlara odaklanıyor. 35 yıllık deneyimin ışığında hayata geçirdikleri projelerde, yapının çevresindeki tarih ve kültür ile uyum içinde olmasına özellikle dikkat ediyorlar.

Büro, şimdiye kadar Türkiye’de İstinye Park, Ak-asya Alışveriş Merkezi, Divan Otel Asya, Fenerbahçe Ülker Kapalı Spor Salonu-Avm ve Otel, Miramar Alışveriş Merkezi-Otel ve Rezidans, Avrupa Konutları Halkalı, Eskişehir Alışveriş Merkezi, Suadiye Park Kompleksi, Mia Kentsel Dönüşüm Projesi, Club Med Tatil Köyü Kemer ve Kuşadası Extention'ları gibi toplam 213 mimari projeye imza attı.

ETİKETLER: gayrimenkul proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-anadolu-yakasinin-en-buyuk-oteline-omerler-mimarlik-imzasi_83325.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!