Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul-Ankara Arası 1.5 Ay Sonra Trenle 5 Saate İniyor

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul arasında 1.5 ay sonra her saatbaşı seferlerin yapılacağını ve halen 7.5 saat olan sürenin ise 5

Dünya



b>TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul arasında 1.5 ay sonra her saatbaşı seferlerin yapılacağını ve halen 7.5 saat olan sürenin ise 5 saate düşeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Haziran 2003 yılında temeli atılan İstanbul-Ankara hızlı tren projesi ile ilgili bilgi veren Karaman, Ankara-Eskişehir arasındaki çalışmaların devam ettiğini ve 2005 yılı içerisinde projenin tamamlanacağını söyledi. İspanyol-Türk ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında trafik altındaki bulunan ray, makas ve diğer trafik alt çalışmaların sürdüğünü ifade eden Karaman, "1.5 ay sonra tamamlanacak çalışmalar sonrasında İstanbul-Ankara arası 5 saate düşecek. Proje tamamlandığında ise bu süre 3 saat 10 dakikaya inecek. Daha önce ithal ettiğimiz rayları 2003 yılı Ekim ayı itibariyle Türkiye'de üretmeye başladık. Ayrıca 1.5 ay sonra İstanbul-Ankara arasında saat başı tren seferleri başlayacak. Şu anda saatte 80 kilometre olan hızımız 110 kilometreye düz olan mevkilerde ise 140 kilometreye ulaşacak" dedi.

Türk Hava Yolları'yla yapılan görüşmeler sonrasında trenlerde de kaliteli hizmet verilmesinin sağlanacağını belirten Karaman, bu sebeble uçaklar ile trenlerde görevli personellerin geçiçi olarak yer değiştirerek hizmet eğitimi alacaklarını ve böylece demiryollarında da hizmetin lüks hale getirileceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-ankara-arasi-1-5-ay-sonra-trenle-5-saate-iniyor_9051.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!