Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İstanbul, Avrupa'nın En Gözde Kentine Dönüşüyor'

İngiltere'de yayımlanan The Sunday Times ve ABD'de yayımlanan New York Times gazeteleri, gezi yazılarında yer ayırdıkları Türkiye'ye övgüler düzdü.

Radikal Gazetesi
'İstanbul, Avrupa'nın En Gözde Kentine Dönüşüyor'

ngiltere'de yayımlanan The Sunday Times ve ABD'de yayımlanan New York Times gazeteleri, gezi yazılarında yer ayırdıkları Türkiye'ye övgüler düzdü.The Sunday Times, İstanbul'u 'Eski Osmanlı başkenti şimdi Avrupa'nın en genç ve en heyecan verici kentlerinden biri' sözleriyle tanıttı. Gazetenin Avrupa'nın son gözde yerlerini araştıran muhabiri Anthony Sattin, "İstanbul, kendisini Avrupa'nın en gözde kültür başkentine dönüştürüyor" diye yazdı. Sattin, 'canlı bir sanat sahnesinin vitrini' olarak nitelendirdiği İstanbul'daki çağdaş müzelere dikkat çekti.

Gazete, İstanbul'daki yeni lokantalarını müşterilerine sundukları Türk mutfağının geleneksel ve modern lezzetlerini ayrıntılı bir biçimde anlattı. İstanbul'a gelenlerin Topkapı ve Kapalıçarşı'yı görme telaşıyla yeni İstanbul'u kaçırdıklarını belirten gazete "Eski Osmanlı başkenti, şimdi Avrupa'nın en genç ve en heyecan verici kentlerinden biri ve rap yıldızı Sultana gibi kendisini göstermeye ve sesini duyurmaya kararlı" ifadesini kullandı.

Amerikalı The New York Times gazetesi ise dünkü sayısında Kapadokya'yı tanıttı. Gazete muhabiri Gisela Williams, eskiden sadece arkeoloji meraklısı turistler ile sırt çantalı gezginlerin ilgisini çeken Kapadokya bölgesinin, artık genç ve daha zengin turistlerin de ilgi odağında olduğundan bahsetti. Williams, Kapadokya'nın 'Asmalı Konak' dizisinden sonra Türkler arasında çok popüler olduğunu yazdı. Williams ayrıca, bölgenin ilk tasarım oteli olan kayalıkların içine yapılmış Serinn House'ın tasarımını ve yemeklerini övdü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-avrupanin-en-gozde-kentine-donusuyor_56223.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!