Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Bazaar, Sınırın İlk AVM'si Olacak

Türkiye'deki alışveriş merkezi yatırımları sınır kapılarına kadar dayandı. Kuzey Yatırım AŞ tarafından inşa edilen Türkiye'nin ilk sınır alışveriş merkezi (AVM) olan İstanbul Bazaar, mart ayında Sarp Sınır Kapısı'nda açılacak. Artvin'in 6 bin nüfuslu Kemalpaşa İlçesi'nde 8 bin metrekareye kurulan İstanbul Bazaar aynı zamanda Burger King, Mavi,

Referans Gazetesi
İstanbul Bazaar, Sınırın İlk AVM'si Olacak

Türkiye'deki alışveriş merkezi yatırımları sınır kapılarına kadar dayandı. Kuzey Yatırım AŞ tarafından inşa edilen Türkiye'nin ilk sınır alışveriş merkezi (AVM) olan İstanbul Bazaar, mart ayında Sarp Sınır Kapısı'nda açılacak.

Doğal kaynakları sayesinde insanların Porsche gibi lüks otomobillere bindiği ama perakende sektörü tam gelişmediği için taklit markalarla dolaşan Gürcistan halkı da bu alışveriş merkezi sayesinde "marka" kavramıyla tanışmış olacak.

Artvin'in 6 bin nüfuslu Kemalpaşa İlçesi'nde 8 bin metrekareye kurulan İstanbul Bazaar aynı zamanda Burger King, Mavi, Mudo, Kiğılı, LC Waikiki gibi markaları da yöreye taşımış olacak.

İstanbul Bazaar'ın yatırımcısı Kuzey Yatırım AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sunar, "İstanbul Bazaar markaların outlet konseptlerini taşıyacağı bir merkez olacak ama sezon ürünleri de satılacak. 60 mağaza yer alacak. Gürcistan'dan büyük bir talep bekliyoruz çünkü fiyatlarımız her şekilde onların çok altında. Türkiye'de 60 TL'ye satılan bir Adidas ayakkabı orada 350 TL. Ayrıca bulmak da mümkün değil. Bu ülkede insanlar Porsche'ye, Ferrari'ye biniyor ama taklit tişörtlerle geziyor. Perakende hiç gelişmemiş. Sarp Kapısı'ndan hem ülkelerinde mal satmak için gelenleri hem de kendi ihtiyaçlarını karşılamak isteyenleri ağırlayacağız" dedi.
 
10 milyon TL'ye mal olacak

Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarına paralel olarak 10 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi, aynı zamanda iki ülke arasında 2007 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşmasıyla "faturalı ticaretin" merkezi olmaya da hazırlanıyor.

Gürcistan'ın kendi halkının Türkiye'den alışveriş yapması için önemli imkânlar sunduğunu belirten Sunar, şunları söyledi: "Örneğin Sarp'tan giriş yaparak Türkiye'de 1.000 Lari'lik (1000 TL'ye eşit) alışveriş yapanlar bunu faturalı olarak ibraz ettiklerinde vergiden muaf tutuluyor. Biz de alışveriş merkezi olarak bu imkânı kendi lehimize çevirmek istedik. Bunun için İstanbul Bazaar'ın açılmasıyla birlikte buradan alışveriş yapan herkese vereceğimiz bir ticket ile Gürcistan'ın bir ucundan bir ucuna kadar ücretsiz ulaşım imkânı sunacağız. Yine içinde taxfree ofisi de bulunan bir AVM'yiz" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-bazaar-sinirin-ilk-avmsi-olacak_75964.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!