Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''İstanbul Bölgenin Merkezi Haline Dönüştü''

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İstanbul'un bölgenin merkezi haline dönüştüğünü belirterek, ''Azerbaycan'da, Suriye'de para kazanan birinin yatırım yapacağı birinci yer İstanbul'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''İstanbul Bölgenin Merkezi Haline Dönüştü''

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ile Amerikalı yatırımcı AGP'nin iştiraki Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nin, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) Paris'te düzenlenen konferansında, Türkiye'den 2011 Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülüne layık görülen tek alışveriş merkezi olması nedeniyle düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Arap baharının'' en çok Türkiye'yi etkilediğini ifade eden Ilıcak, Libya'daki ve Suriye'deki projelerin bekleme durumunda olduğunu, Ortadoğu'nun ellerinden kayıp gittiğini söyleyerek, ''İnşallah taşlar yerine oturduğu zaman Türkiye bu pazarlara çok daha güçlü girecek. Türk firmaları artık her durumda rekabet edecek güçte. Eşit şartlarda rekabet ettiğimiz zaman hep biz kazanıyoruz aslında. Türkiye ciddi rekabetçi oldu'' dedi.

Arap baharı nedeniyle yeni pazar arayışları olup olmadığına ilişkin de Ilıcak, ''Maalesef bu pazarların boşluğunu dolduracak bir pazar şu anda yok'' diye konuştu.

Ilıcak, Türkmenistan'a, Rusya'ya, Irak'a odaklandıklarını söyleyerek, Türk müteahhitleri olarak başarı kaydettikleri yerlerin, riskin yüksek, büyümenin hızlı gerçekleştiği yerler olduğunu belirtti.

Ilıcak, Zeytinburnu'ndaki Zeyport projesiyle ilgili de şunları kaydetti:

''Zeytinburnu'ndaki proje, İstanbul için büyük bir açılım, çılgın projelerden bir tanesi aslında. Kanuni engeller müspet bir şekilde sonuçlanırsa, o projeye başlamak üzere bütün hazırlıkları yaptık. Danıştay aşamasında. Tahminim adli tatilin bitmesiyle beraber birkaç ay içinde biter. Müspet sonuçlanırsa biz hazırız. 70 bin kişiye istihdam sağlayacak devasa bir proje.''

Türkiye'deki gayrimenkul sektörünü de değerlendiren Ilıcak, İstanbul'un bölgenin merkezi haline dönüştüğünü, İstanbul'da ofisle ilgili çok ciddi büyüme potansiyeli bulunduğunu anlattı.

Ilıcak, Azerbaycan'da, Suriye'de para kazanan birinin yatırım yapacağı birinci yerin İstanbul olacağını belirterek, ''İstanbul'da her şey şu anda çok ucuz. İstanbul değerinin şu anda üçte birinde belki. Önümüzdeki beş yılda İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının üç katına çıkacağını düşünüyoruz. Sultanahmet, Şişli mutlaka değer kazanacak. Biz aynı filmi Moskova'da seyrettik. Bu işin nasıl başladığını, bölgesel merkez haline dönüştüğünü gördük. Moskova'da en ucuz konut metrekaresi 3.500 dolar, 10 senede 8 kat arttı'' değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul bölgesel merkez olduğunda yabacı yöneticilerin ülkeye gelmeye başlayacağını söyleyen Ilıcak, bölgesel merkez olma konusunda İstanbul dışında başka bir kuvvetli aday olmadığını kaydetti. Erman Ilıcak, Kanal İstanbul projesinin de İstanbul için doğru bir proje olduğunu belirtti.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-bolgenin-merkezi-haline-donustu_88030.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!