Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, Depreme En Hazırlıksız Kent

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı'nın yayımladığı bir analiz yazısında, İstanbul'un büyük bir depreme ne kadar hazır olduğu ve bunun sonucunda yaşanacak olası yıkımın boyutları masaya yatırıldı.

Vatan Gazetesi
İstanbul, Depreme En Hazırlıksız Kent

b>Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı'nın yayımladığı bir analiz yazısında, İstanbul'un büyük bir depreme ne kadar hazır olduğu ve bunun sonucunda yaşanacak olası yıkımın boyutları masaya yatırıldı.

30 yıl içinde İstanbul'u 7.0 ya da daha büyük bir depremin vurma ihtimalinin bilim adamlarınca da dile getirildiğini hatırlatılan haberde, böylesine bir sarsıntının geride 10 binlerce ölü ve yaralı bırakacağı; Osmanlı ve Bizans dönemlerinden kalma birçok tarihi eserin de yerle bir olacağı belirtildi. AP'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, olası büyük depremlere karşı tetikte olan Los Angeles, San Francisco ve Tokyo gibi kentlerle kıyaslandığında, en hazırlıksız kentin İstanbul olduğunu söyledi.

7.4'te, 87 bin kişi ölür
Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın bir araştırmasını da haberinde yer veren AP, bu rapora göre İstanbul'da gerçekleşebilecek 7.4 şiddetinde olası bir depremde 87 bin kişinin öleceği, 135 bin kişinin yaralanacağı, 350 bin binanın ise ağır hasar göreceği ifade edildi. Depremin ekonomik etkisinin 20 milyar doları aşabileceği; bu rakamın da Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 5.5'ine eşit olduğu belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-depreme-en-hazirliksiz-kent_46211.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!