Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İstanbul Depremi En Erken 2033'te'

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Ülkeler Deprem Kestirme Ağı (GNFE) Türkiye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi’nde büyük yıkımlara yol açacak 7.2’nin üzerindeki İstanbul depreminin 2033- 2040 yılları arasında olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Radikal Gazetesi
'İstanbul Depremi En Erken 2033'te'

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Ülkeler Deprem Kestirme Ağı (GNFE) Türkiye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi’nde büyük yıkımlara yol açacak 7.2’nin üzerindeki İstanbul depreminin 2033- 2040 yılları arasında olacağını tahmin ettiğini söyledi. İzmir- Antalya kıyı şeridiyle Ege adalarında yaklaşık bir aydır Marmara ve Ege denizlerinde oluşabilecek tsunami tehlikesini araştıran Prof. Dr. Ahmet Ercan, hafta sonunda geldiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaptığı araştırmalar sonunda, 2001 yılında yaptığı açıklamada, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nde yıkımlara yol açacak 7.2’nin üzerindeki ‘büyük’ depremin 2029’da olabileceğini açıkladığını hatırlatan Prof. Dr.  Ahmet Ercan, bu tahminini düzelttiğini açıkladı:
“Ancak daha sonra ilerlemiş teknoloji ve üç farklı yöntemle yaptığım araştırmalar, söz konusu depremin ötelendiğini gösteriyor. Marmara Bölgesi’nde büyük yıkımlara yol açacak 7.2’den daha büyük İstanbul depreminin 2033- 2040 yılları arasında olacağını tahmin ediyorum. İstanbul’da daha yakın zamanda deprem olacağına dair bilimsel bir veri yok. Olağanüstü durumlar dışında Ege ve Marmara’da oluşabilecek tsunamide dalga boyunun 1.5- 2 metreyi, Akdeniz ile Ege’nin birleştiği bölgede 3- 4 metreden fazla olacağını sanmıyorum.”

Erken uyarı cihazı

Depremi üç ile yedi gün önceden haber vereceğini ileri sürdüğü ‘Atropatena’ adlı cihazın gelecek aydan itibaren, GNFE önderliğinde, İstanbul’da üretimine başlanacağını belirten Prof. Dr. Ercan, 17 Ağustos Gölcük depreminin sabotaj olduğu iddialarıyla ilgili olarak da, “Fay kırıklarına dışarıdan müdahale söz konusu bile olamaz. 1967 yılından bu yana bu fay hattındaki hareketler gözleniyordu. Bu depremin olacağı daha önceden biliniyordu” dedi.

 

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-depremi-en-erken-2033te_83147.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!