Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Depremine Farklı Yorumlar

Marmara Denizi’nde, Marmara Ereğlisi açıklarında dün meydana gelen depremle ilgili olarak yine çok sayıda görüş ortaya atıldı. Bazı yerbilimciler gaze

NTV-MSNBC



armara Denizi’nde, Marmara Ereğlisi açıklarında dün meydana gelen depremle ilgili olarak yine çok sayıda görüş ortaya atıldı. Bazı yerbilimciler gazetelere verdikleri demeçlerde dünkü depremin öncü nitelikte olduğu görüşünü savundular. Ancak görüşler bir kere daha birbirini tutmadı.

Buna rağmen kimi bilimadamları TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin görüşünde birleşiyorlar. Marmara Araştırma Merkezi; 4,8’lik depremin Marmara Denizi’nin tabanından geçen 110 kilometre uzunluğundaki fayın üzerinde meydana geldiğini açıklamıştı.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği’nden Doç. Dr. Ali Pınar da bu görüşü destekliyor. Doç. Dr. Pınar’a göre, depremin bu fay üzerinde meydana gelmesi öncü deprem iddialarını çürütüyor. Çünkü bu fay Kuzey Anadolu Fayı’nın niteliklerini taşıyor ve Kuzey Anadolu Fayı genel olarak büyük bir ana şoktan önce öncü deprem üretmiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-depremine-farkli-yorumlar_540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!