Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Dünyanın En Pahalı Kentleri Arasında

Uluslararası danışmanlık kuruluşu Mercer'in araştırmasına göre İstanbul, dünyanın en pahalı 18'inci kenti. İstanbul'un geçen yıl 42'nci sırada

Dünya
İstanbul Dünyanın En Pahalı Kentleri Arasında

b>Uluslararası danışmanlık kuruluşu Mercer'in araştırmasına göre İstanbul, dünyanın en pahalı 18'inci kenti. İstanbul'un geçen yıl 42'nci sırada bulunduğu listenin tepesinde ise Japonya'nın başkenti Tokyo var.

Mercer'in her yıl hazırladığı ve bugün 2004 tarihlisi açıklanan 'Dünyanın En Pahalı Kentleri' listenin başındaki Tokyo'yu, Londra ve Moskova izledi. İstanbul geçen yıl bulunduğu 42. sıradan 18. sıraya yükselerek, 'en büyük farkı yaşayan' kentler arasında 67. sıradaki yerinden bir anda 20. sıraya yükselen Sydney'le birlikte yer aldı.

Mercer uzmanlarının dünyadaki 144 önemli kentte kahve fiyatından CD fiyatına, ev kirasından taksi ücretlerine kadar 250 ayrı harcama kalemini baz alarak yaptıkları sıralamada, AB'nin yeni üyelerinin başkentleri ucuzluklarıyla dikkat çekti.

Listede en ucuz Avrupa kentleri olarak Romanya'nın başkenti Bükreş ile Kıbrıs Rum kesimindeki Limasol gösterildi. Osaka'nın dördüncü, Hong Kong'un ise en pahalı beşinci kent olduğu listenin ilk 10 sırası içinde Cenevre, Seul, Kopenhag, Zürih ve St Petersburg da sıralandı.

ABD'nin en pahalı kentinin New York olduğunu ve söz konusu kentin genel sıralamada da 12. durumda bulunduğunu açıklayan Mercer uzmanları, Paris'i 17., İstanbul'u 18. ve Sidney'i 20. sıraya yerleştirdiler.

Mercer'in orjinal 'En Pahalı 50 Kent' listesini görmek icin haber ekini tıklayın [PDF belgesi]

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-dunyanin-en-pahali-kentleri-arasinda_13330.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!