Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul En Pahalı 18. Kent

USB Bank tarafından 71 büyük kent baz alınarak yapılan araştırmaya göre, İstanbul en pahalı kentler arasında. İstanbul, dünyadaki 71 kent arasında

Radikal
İstanbul En Pahalı 18. Kent

SB Bank tarafından 71 büyük kent baz alınarak yapılan araştırmaya göre, İstanbul en pahalı kentler arasında.

İstanbul, dünyadaki 71 kent arasında en pahalı 18'inci kent olurken, net ücret düzeyinde ise 45'inciliğe kadar düştü. İsviçre'nin en büyük ticari bankası olan UBS Bank, dünyanın çeşitli ülkelerindeki 71 büyük kentteki fiyat ve gelir düzeylerini araştırdı. Zürih'teki fiyat ve gelir seviyesi 100 kabul edilerek yapılan araştırmaya göre kira dahil dünyanın en pahalı kendi 122.4'lük endeks değeriyle Londra oldu. Kiralar hariç yapılan sıralamada ise Oslo 115.5 endeks değeriyle ilk sırada yer aldı. Kira dahil sıralamada Oslo 109.4 endeks değeriyle ikinci, New York 105'le üçüncü, Tokyo 104.6'yla dördüncü oldu.

Kiralar etkili
Araştırmaya göre Zürih'te 100 olan kira dahil fiyat seviyesi İstanbul'da 89.4 düzeyinde bulunuyor. İstanbul kira hariç fiyat seviyesi sıralamasında ise 75.2'yle 28'inciliğe geriliyor. Araştırmada dünyanın 71 büyük kentindeki gelir seviyesi de sıralandı. Zürih'teki ortalama ücretler 100 kabul edilerek yapılan sıralamada saat başına net ücrette İstanbul 45'inci sıraya kadar indi. Zürih'te 100 olan saat başına ücret İstanbul'da 32.1'e kadar düşüyor. Kentler içinde en yüksek gelirin Zürih'te olduğu belirlendi. Araştırma kapsamında İstanbul'da bir hamburger alabilmek için ortalama ücretle 34 dakika çalışmak gerekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-en-pahali-18-kent_23874.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!