Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Gezilmeye Değer 10 Şehirden Biri

İstanbul’un otelleri oda gelirlerini artırırken, şehir dünyanın gezilmeye değer 10 kenti arasına da girdi. Avrupa’daki otellerin ortalama oda gelir

NTV-MSNBC
İstanbul Gezilmeye Değer 10 Şehirden Biri

stanbul’un otelleri oda gelirlerini artırırken, şehir dünyanın gezilmeye değer 10 kenti arasına da girdi.

Avrupa’daki otellerin ortalama oda gelirleri 9 aylık dönemde yüzde 6,6 artarken İstanbul’daki oteller oda gelirlerini yüzde 10’un üzerinde artırdı. İstanbul dünyanın gezilmeye değer 10 kenti arasında da yer aldı.

Dünyanın en önemli araştırma kuruluşları arasında yer alan “Deloitte”nin, Berlin, Zürih, Amsterdam, Londra ve Paris gibi Avrupa’nın belli başlı şehirlerinin de yer aldığı otellere yönelik “HotelBenchmark” araştırmasına göre, İstanbul Avrupa’nın en iyileri arasında yer aldı.

Araştırmaya göre, İstanbul’daki oteller, 2004 yılının dokuz aylık döneminde oda gelirlerini yüzde 10’un üzerinde artıran şehirler arasına girdi.

İSTANBUL’DAKİ ARTIŞ ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Araştırmaya göre 9 aylık dönemde Avrupa’daki otellerin ortalama oda gelirleri yüzde 6,6 artarak 71 Euro’ya yükseldi. İstanbul’daki otellerin ise oda gelirlerini yüzde 10’un üzerinde artıran şehirler listesinin ilk sıralarında yer aldığına dikkat çekiliyor. Son dönemlerde terör saldırılarına maruz kalan Avrupa’nın geleneksel destinasyonlarında gerileme yaşandığı kaydedilen araştırmada, Barselona yüzde 8.5, Cenova yüzde 21.1, Madrid yüzde 12.4ve Varşova ise yüzde 19.5 gerileme kaydetti.

Terör saldırılarından en çok etkilenen bölgeler ise Barselona ve Madrid olarak belirtilirken, bu kentlerin aynı zamanda arz fazlasındandolayı da gerileme yaşadığı vurgulanıyor.

İSTANBUL DÜNYADA GEZİLECEK 8. ŞEHİR

Öte yandan, ABD’de yayınlanan önemli turizm dergileri arasında yeralan Travel Leisure Dergisi’nin yaptığı araştırmaya göre, İstanbul dünyanın gezilmeye değer 10 kenti arasında yer aldı. Araştırmaya göre, İstanbul seyahat edilmesi gerekli en iyi 10 kentsıralamasında sekizinci oldu.

Listenin bir numarasına Sydney otururken, onuncu sırada Venedik yer aldı. İstanbul’un sekizinci olarak yer aldığı listenin sıralaması şöyle: “Sydney, Roma, Floransa, Bangkok, Cape Town, New York, Oaxaca (Meksika), İstanbul, San Francisco, Venedik.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-gezilmeye-deger-10-sehirden-biri_20778.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!