Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 'Güven'de Avrupa Sonuncusu

AB Komisyonu'nun 'Avrupa Kentlerinde Yaşam Kalitesi' araştırmasına göre insanların kendilerini en az güvende hissettikleri kent İstanbul çıktı.

Radikal Gazetesi



B Komisyonu'nun 'Avrupa Kentlerinde Yaşam Kalitesi' araştırmasına göre insanların kendilerini en az güvende hissettikleri kent İstanbul çıktı.
Eurobarometre tarafından 75 Avrupa kentinde yapılan araştırmaya Türkiye'den İstanbul, Ankara, Antalya ve Diyarbakır dahil edildi. Araştırmada İstanbul, Avrupa'da insanların kendilerini en az güvende hissettiği kent oldu. Sıralamada İstanbul'u Napoli, Sofya, Atina, Bükreş ve Diyarbakır izledi. Avrupa'nın en güvenli Avrupa kentleri olarak Danimarka'dan Aalborg, Finlandiya'dan Oulu ve İspanya'dan Oviedo gösterilirken Antalya 62, Ankara 44'üncü oldu. Bu tablo Emniyet Genel Müdürlüğü'nün son asayiş raporuyla da uyum halinde. Raporda işlenen suçlarda 2006'da bir önceki yıla göre yüzde 100'ü aşan bir artış olduğu belirtilmişti. Rapora göre 2006'da 2006'da 8 bin 808 gasp-yağma, 27 bin 612 yankesicilik ve 216 bin 465 hırsızlık suçu işlendi. Radikal 2 Temmuz'da raporu gündeme getirmişti. Emniyet ise bunun sorumlusu olarak diğer kurumları göstermişti.
Avrupalıların yaşamaktan memnuniyet duyduğu kentlerin başında Hollanda'dan Gröningen, Polonya'dan Krakow ve Almanya'dan Leipzig'in geldiği araştırmada İstanbul, yalnız Napoli ve Atina'yı geride bırakarak 73'üncü oldu. 'Bu kentte yaşamaktan memnun musunuz?' sorusuna verilen yanıtlara göre Ankara 59, Antalya 60, Diyarbakır 71'inci sırada yer aldı.

Türkiye kent içi ulaşımda da sınıfta kaldı
Kent içi ulaşımda en başarılı Avrupa kentlerinin Helsinki, Viyana ve Rennes olarak sıralandığı araştırmada Ankara 54, Antalya 56, Diyarbakır 62 ve İstanbul 68'inci olarak arka sıralarda kaldı. Yeşil alan sıralamasında Antalya 24'üncü olurken Ankara 33, Diyarbakır 55 ve İstanbul 56'ncılıkta kaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-guvende-avrupa-sonuncusu_55492.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!